Svårt att få i sig tillräckligt med mat

Jag älskar Zero Carbs/Carnivore (dvs, bara animalisk föda). Det enda problemet är hur man inte svälter sig själv... Ja, du läste rätt, för det är jäkligt svårt att komma upp i kalorier på Carnivore.
 
Kött är nog det födoämne som mättar mest. Och det märks verkligen. Det samspelar helt med kroppens mättnadshormon och det är så enkelt att det blir för lite mat. När jag äter en ryggbiff är det inte säkert att jag får i mig hela för kroppen bara "STOPP NEJ TACK MÄTT". Och därför blir det dumt. Dessutom har man noll sug och hunger finns liksom inte. Jag märker att jag behöver mat när jag börjar bli låg på energi - men inte av någon hunger.
 
När jag enbart äter kött rasar jag i vikt på ett för snabbt sätt. Det blir inte bra och det gör mig otrygg i kroppen. Min erfarenhet säger mig att det inte får gå för snabbt. Det jag löser det med är att under mitt ätfönster (11.30-18.30) äta 3-4 gånger, mindre portioner. En måltid måste dessutom vara nötfärs med kryddor, för det får jag i mig större mängd av. Jag stoppar i mycket talj eller ister i maten för att öka på energiinnehållet.
 
Jag har märkt att när jag äter grönsaker till så får jag i mig mycket större mänger än bara kött. Visst är det knäppt? Helt galet!
 
En helt mejerifri Carnivore synkar verkligen bra med min kropp, så skönt att tillslut kunna landa i det.
 
KÖSS
 
 
4
U

Skriv gärna utifrån din egen erfarenhet. Det du skriver är inte riktigt för alla. Jag äter carnivor och är skithungrig ofta. Du skriver ofta "vi sockerberoende är som eller så, behöver ditt eller datt, reagerar alltid si eller så". Det är inte alltid att allt är överförbart på alla. Vi har alla olika hälsoutgångspunkter.

U

Har oxå fått rådet om att hög mängd av protein (som det naturligt blir på carnivor) absolut inte är bra för kroppen. Tankar?

U

Oxå att äta carnivor leder ju oxå till att det gärna blir stora, och för några, för stora mängder protein. Det är inte bra för kroppen. Hur regulerar du, om du gör det, det?

Anonym

Äter 23:1 och dåå gäller det att äta vill ja lova när fönster är öppet en timme