Byt till något nyttigt

Detta är ett samarbete med BODYSTORE och innehåller reklamlänkar
 
Nu i årsskiftet så är det många som har nyårslöften om både det ena och det andra. Något som jag lovar mig är att vara mer kärleksfull mot mig själv och det innebär bland annat att välja bättre saker för min kropp. Här är 3 saker du kan byta till som är snällare mot din kropp.
 
1. Byt bordssaltet mot Himalayasalt
 
Vanligt bordssalt innehåller natriumklorid och inget annat. Det är ofta blekt och processat. Kroppen har behov av fler mineraler än natriumklorid och därför rekommenderar de allra flesta inom funktionsmedicin att byta till det vackra rosa Himalayasaltet som innehåller spårämnen av en mängd mineraler. Himalayasaltet är helt oraffinerat och naturligt. Jag tycker dessutom det är godare, och väldigt vackert att ha framme som dekoration.
 
Du hittar Himalayasalt HÄR (klick)
 
 
 
 
2. Byt tandkrämen mot fluorfritandkräm
 
Detta gäller särskillt dig med infertititetsproblem eller sköldkörtelproblem. Fluor är ett nervgift och har kopplats till hjärnans utveckling hos barn. Det har kopplats till minskat IQ, inlärningsproblem och skelettcancer. Karies är ingenting i jämförelse med dessa sjukdomar och äter du en bra och hälsosam kost utan socker behöver du inte vara orolig. Jag har inte haft ett hål på 9 år. När jag började med LCHF 2010 hade jag 10 stycken början till hål. Dessa har legat konstanta och jag har inte behövt laga en tand, det har alltså inte utvecklats till hål. Hur som helst kan man tänka vad man vill om fluor men att tillsätta onödiga saker i sin livsstil är inget jag strävar efter, särskilt inte ett nervgift.
 
Du hittar fluorfri och ekologisk tandkräm med enbart naturliga ingredienser HÄR (klick)
 
 
 
 
 
3. Byt ut din bodylotion mot olja
 
Istället för att kleta kroppen full med potentiellt hormonstörande ämnen så välj ett naturligt alternativ. Min favorit är sesamolja som jag häller i en liten sprayflaska och sprayar på kroppen morgon och kväll. Ger väldigt bra skydd mot torr hud så här i vintertid. Dessutom mycket billigare än vanlig bodylotion. Att smörja kroppen både morgon och kväll är väldigt rogivande och ökar oxitocinet som är närhetshormonet. Mycket trevlig vana då många sockerberoendeterapeuter säger att överätning har sin rot i oxitocinbrist.
 
Du hittar ekologisk, kallpressad sesamolja HÄR (länk)
 
 
 
 
 
KÖSS
 
 
12
Anonym

Åter sprider du hemsnickrade teorier om ämnen du har noll koll på.

Anonym

Att enbart socker orsakar karies är ju helt tappat att påstå. Fortsätt borsta med fluor! Flour i den mängd det är i tandkräm är inget skadligt!
Himalaya salt är precis som vanligt salt, enbart dyrare ... shit alltså. Att du får hålla på.

OS

Ett tips till alla är att lyssna på podden Outlaw science! Där tar de upp allt som lchfingenjören promotar från en vetenskaplig vinkel. Så bra.

Anonym

Oraffinerat havssalt

monica

Bordsalt innehåller jod....

Sylwester

Med mengden salt du skal ha i deg påvirker bytte til Himalayasalt kun plånboken. Bruk heller salterstatter som reduserer natrium om du er en som liker salt siden vi får i oss for mye salt. https://www.lhl.no/et-sunnere-liv/ernaring-mat-og-helse/salt/jalesalt-er-ikke-sunnere/

Alt er gift. Hvis du drikker nok vann så dør du! Det er blåsyre i en god del av nøttene vi spiser og kanel er såpass giftig at myndighetene advarer de med barn som spiser grøt at kanel muligens ikke bør spises hver dag. Muskatt er giftig og i veldig mange sauser. Allikevel spiser vi ting med kanel, muskatt og drikker vann. Parabener er ikke farlig i de mengdene som finnes i kosmetikk og det er heller motsatt, dvs. at de produkter som har byttet ut parabener har byttet med noe vi ikke vet helseeffektene av og som er mye yngre ingredienser. De mengdene fluor du finner i tannkrem reduserer karies uten å skade deg. https://forskning.no/spor-en-forsker-forebyggende-helse-barn-og-ungdom/spor-en-forsker-er-fluor-i-tannkrem-farlig/643063

Å bytte hudkrem med olje har jeg ingen formening om. Det må isåfall være fordi man foretrekker det. Jeg tenker du mener parabener med "hormonstörande ämnen" og det er ganske blusset opp i det siste.
https://tjomlid.com/2015/05/31/kan-jeg-fa-tilbake-parabenene-mine-takk/

Naturlig er ikke det samme som sikkert. Arsenikk og Blåsyre er naturlig! Naturlig er ingen garanti for at du ikke skal få allergisk reaksjon. Før bestrålet vi krydder, men siden vi nå må skrive at det er bestrålt så velger prousenter bare å varme det opp. Å spise krydder som er gått ut på dato er da mye mye mer risiko enn før siden krydder har mye mer bakterier idag enn de hadde før - for å være mer naturlig.

EVA

Sylwester Good piont! allrt är giftigt i för stora mängder. Äpplen innehåller Formaldehyd!!!! Herregud vi måste sluta äta äpplen!!

Till My, jag undrar vad din inställning är till vaccin? Om du kör på samma ovetenskapliga argument?

Eva

Håller med om podden Outlaw science, så bra på att debunka myter om kost och annat ovetenskapligt trams som sprids på nätet.

Anonym

Själv har jag ätit HCHF och borstat tänderna med flourtandkräm i 33 år men har ändå aldrig haft ett enda hål i tänderna! Men så äter jag ju väldigt mycket vegetariskt också så det är nog bara för att jag är hjärntvättad att tro att jag inte har några hål...

A

9 kommentarer och i princip alla ifrågasätter dina påståenden och vad du bygger dem på. När ska du börja besvara det? Att du sitter och dillar om att fluor är nervgift är väl iofs ingen biggie, din blogg och du kan skriva vad det passar dig. Vad som är däremot är farligt är du har så många läsare och ganska säker på att flera tar dina påståenden som rena fakta och utvecklar en direkt osund rädsla kring fluor. Om du bemödat dig att ta reda på fakta så hade du insett att mängden vi borstar tänderna med är försvinnande liten för att skada något hos oss och framför allt kan fluoret skada om vi sväljer det. Det är inte meningen att du ska svälja tandkräm liksom......vidare så uppkommer karies på grund av syreangrepp på emaljen och dessa angrepp kan komma av allt vi äter och dricker.

Återigen, se till att ha lite på fötterna innan du sätter dig och skriver!

EVA

Till A.
Hur kan man driva en såpass stor blogg och aldrig bemöta kommenterer?

A

Eva; troligen av den enkla orsak att populism? Bara för att något får stor spridning betyder det inte att det är sant och riktigt. Bloggen har massor av läsare; perfekt då att kasta in märkliga påstående och dåligt underbyggda argument som sedan sprider sig vidare och vips så är det "fakta" att fluor är giftigt och plötsligt börjar folk köpa någon hokuspokus-tandkräm till något hutlöst pris. Extra roligt blir det när LCHF-anhängare, som My, ondgjort sig över att folk tjänar pengar på kolhydrater och sockerrika produkter - jaha? Och ni själva då? Man ska passa sig jävligt noga för att moralisera när man inte är ett dugg bättre själv. Och det där med att "jomen men ingen vill jobba gratis och alla vill väl tjäna pengar" , jovisst men då ska man ju vara ännu noggrannare med vad man säger och vilka samarbeten man väljer!!