Man får gå upp i vikt

Jag har så himla många duktiga LCHF-kollegor ute i etern, som bloggar och instagrammar varje dag. Tyvärr försvinner dem ibland. Helt plötsligt ser man ingen uppdatering på veckor tills man KANSKE en dag får en uppdatering om att "det går inte så bra, man har fuskat och gått upp i vikt". Vissa försvinner för alltid, andra försvinner under en period.
 
Jag blir så himla ledsen av det, det är sjukt smarta tjejer som verkligen har förmångan att inspirera men drar sig undan på grund av att de skäms för att de har gått upp i vikt. Jag blir inte bara ledsen, jag bli också fly förbannad! Jag blir arg för att de känner att de inte är värda att synas, som att de tappat sin legitimitet på grund av ett återfall i sockret och en viktuppgång. Som att deras värde sitter i vikten. Det är så jäkla typiskt den mentalitet som vi marineras i - att ju mindre vi kvinnor är, desto större rätt har vi att ta plats. Jag spyr. Jag kräks på att den normen sitter så hårt på oss.
 
Det är som att prestationsprinssessan inom oss kräver att vi skall vara perfekta 24/7 för att få ta plats. Tro mig, jag gör massa dumheter jag också. Låt mig dela mina misstag.
 
Exempelvis var jag på konferens häromdagen. Jag hade beställt bara kött men vissa av grönsakerna såg så jävla goda ut så jag åt lite. Sen hade dem brieost och philadelphia till frulle och trots att jag till och med är konstaterat allergisk mot mjölkprotein så åt jag för glatta livet. Inte nog med det, jag som äter 2 gånger per dag åt 6 gånger per dag. Sen toppade jag hela kalaset med att röka 3 cigg på kvällen och sova 3 timmar under natten. BOOM! Miss perfect - not. Kände jag mig svullen, äcklig i munnen och sliten? Jajjamensan. Låter jag mig definiera mitt värde? Not so much. Skäms jag? Aldrig. Jag är människa, jag faller dit och jag gör dumheter.
 
Jag har även gått upp i vikt under bloggresan. Det värsta återfallet var när vi gifte oss 2014 och jag åt i 9 månader och gick upp från 85 till 115. Inte så kul. 
 
MEN, vi FÅR gå upp i vikt. Vi FÅR ramla i sockerfällan - men vi FÅR INTE låta det definiera vårt värde. Socker, nikotin, koffein handlar ALDRIG om dålig karaktär! Det är skräddarsydda droger för att det skall säga ding, ding, ding i beroendehjärnan. 
 
Därför är det så farligt att basera hela sitt värde på vikten. Det är ett recept bäddat för misslyckande i form av en självkänsla körd i botten, en jävla massa ångest och ett sug att isolera sig. Vi är omgivna av droger och det är inte konstigt att vi faller dit. 
 
Till alla er kvinnor som har gått upp i vikt. Som brutit nyårslöftet, ätit skit och slutat träna. I feel ya. Det är okej, det definierar inte den du är. Det gör dig till människa. Det gör dig inte det till en sämre inspiratör eller medmänniska. Tvärtom, tänk vad vi lär oss!
 
KÖSS
 
 
15
Isabelle

Bästa inlägget någonsin! <3

Isabelle

Bästa inlägget någonsin! <3

Sonja

Håller med Isabelle, mycket bra inlägg!

Margaretha

Det inlägget kom väldigt lägligt för mig har trillat dit av bara fan.Nu måste jag komma på banan igen Nu blir det att överäta fett och kött några dar och sedan strikt lchf då mår jag bäst. Tack för att du finns

Yvonne

Jättebra inlägg!

Anonym

Bästa inlägget My!! Precis vad jag behövde höra nu. Tack! Du inspirerar och är helt underbar! Tack tack 🙏❤ /Lotta

Hon

Blev så berörd att jag gråter.... <3

monica

Nä, värdet och hälsan och lyckan sitter inte i vikten. Googlar på kroppshets. Personer kommer upp som lever på kroppshets, de vill gärna visa upp sig nakna men reagerar på det hat de får. Ser man kvinnliga festkläder , så är det ärmlöst och ofta urringat till midjan. Varför sk kvinnokläder vara som baddräkt med kjol och därtill skyhöga klackar, flott frisyr och massor med smink. Vem bestämmer att kvinnor ska visa all hud, när män.får gå i heltäckae kostym och slipper högklackat! Vill man emellanåt klä sig heltäckande, så kan man göra det. Så sorgligt att behöva känna skam.

SonjaS

Röker du? Det visste jag inte ;) Bra skriven! man får vara eller göra vad man vill i livet om man inte skadar andra!!

Anonym

Vilket toppetinlägg, My. Så sant så.
Snälla sluta aldrig blogga! 😅

Elinor

Ingen är perfekt! Även om jag älskar LCHF, paleo och carnivore och är kostrådgivare så faller jag också dit! Det handlar om att inte se det som ett nederlag utan fortsätta på som vanligt, nästa måltid. Då gör snesteget mindre problematiskt. Jag fick alltid ångest förr när jag hamnade i fällan men jag är äldre och klokare nu😂. Jag är också människa och jag som inte har några stora problem med något speciellt kan se fram emot något litet ibland. Ser man alltid snesteg som synd och ångest är det just det det framkallar dvs dålig energi och dålig energi sätter sig i kroppen. Försök tänk positivt istället ”jag gjorde ett avsteg men fan vad bra det där satt! Gav mig härlig energi att fortsätta som vanligt sedan”. Tänker man så kan ett snesteg faktiskt bli positivt och inte påverka dig på samma negativa sett. Kör hårt! Ni alla är bäst!

Instagram: cykeltjejen_ellie

Anonym

Tack❣️

Anonym

Tack❣️

Anonym

Men var det inte du som inte längre tänkte på mat?

Mösstanten

Jättebra inlägg! ingen är perfekt.