Unna dig sockerfritt

"Jag har börjat med LCHF, vad ersätter jag X med?"
 
Det är en fråga som är vanligt förekommande. Vi söker efter ersättning till kakor, bröd och godis. Vi vill ha något att tugga på, något som liknar vår drog. Jag är av den starka tron att vi ska ge f*n i att ersätta saker. Likaväl som vi behöver bryta sockerberoendet, behöver vi bryta våra vanor. Att lära hjärnan att varje fredag så tuggar vi på något framför TV4 är att underhålla destruktiva krafter. Vi banar väg för sockerberoendet att återinta skeppet - även fast vi äter sockerfritt.
 
Det är dumt och plågsamt och väldigt, väldigt onödigt
 
Vi behöver lära om, lära nytt. Mat är mat och det är något vi äter 3 gånger om dagen för att ge våra kroppar näring. Inte för att fördriva tid, inte som ett vertyg för att belöna oss.
 
Det jobbigaste att lära nytt är frukosten. Vi är vana vid macka och fil. Kanske ett kokt ägg. Att helt plötsligt börja äta varm mat känns konstigt och ovanligt. Men tillslut sitter det också. 
 
Framför allt behöver vi lära oss att unna oss på andra sätt än med mat. Vi behöver lära oss att det finns en miljard möjligheter att unna sig därute som inte inkluderar ångest och skam.
 
Det jag gör för att unna mig är:
 
- Jag fixar naglarna en gång i månaden
- Jag köpet ett nytt fint plagg eller ett par fina skor
- Jag gör hemmaspa
- Jag duschar håret fast jag inte behöver
- Jag sover en stund mitt på dagen
- Jag skiter i allt en dag och bara netflixar
- Jag tänder ljus och ger mig själv en handmassage
- Jag tar ut en semesterdag så jag får långhelg
 
Det finns en miljon saker att göra som gör att vi mår bra, som är onödigt men bra för själen. Tricket är att ta reda på vad just du tycker om! Ta bort sockret så kommer dina intressen bli mer uppenbara. Förr i tiden var jag endast intresserad av att äta, det var en hobby - min enda hobby. Genom att vara helt clean har jag insett att jag är intresserad av en väldans massa saker. Det låg dolt under sockret innan.
 
Hur unnar du dig?
 
KÖSS
 
 
 
2
Camilla @tiobarnsmamman

Så bra skrivet.
Jag gör precis så,jag har försökt hitta nått att byta ut tex. chipset med så jag har nått att äta på fredagskvällen.
Det är jättesvårt att stå emot så jag tänker bättre något nyttigare än att det slinker ner nått onyttigt men ska så småning om sluta helt med det beteendet hoppas jag🙈

monica

Glöm all mat och tuggande. Själv tycker jag frukost med ägg,smör, ost går bra och lunch med kött, fisk , smör. Sedan slut på ideerna och det blir tuggande...gärna morötter,vitkål. Hur roligt är det. Selektiv ätstörd utom på socker.