Update: keto

För ett par veckor sedan så skrev jag att jag skulle börja med KETO igen och ditcha Carnivore. Jag lovade att uppdatera er. Ärligt talat, det har inte gått så bra...
 
Anledningen att jag ville börja med keto igen var huvudsakligen för att jag kände att magen ballade ur på carnivore. Jag hade ont i den ofta och fick hjärtklappning. Min föda bestod av kött och stora mängder smör. Min mage var supersvullen.
 
Jag körde keto i några dagar innan jag tröttnade. dels var det jobbigt att mecka med grönsaker, dels sköt vår matkassa i höjden och dels så var jag mer sugen. Jag hade mer mattankar än jag haft på månader. Det hela brakade samman när jag satt och tryckte nötter som en dåre och jag insåg att min kropp hade ett stort biokemiskt sug,
 
Efter jag hade tryckt nötter så var magen ett totalt ras. Ärligt talat så skiter jag i eventuell viktuppgång, jag har inte heller ångest för mitt ätande. Jag kan konstatera ATT det skedde, men då kommer dektektiven fram i mig. VARFÖR skedde det? Vilka tankar, känslor hade jag innan? Och hur mådde min kropp? Jag kunde kostatera att jag hade ett stort biokemiskt sug som förmodlingen uppkom av keto. Så känslig är min kropp för grönsaker. Jag har varit nästintill befriad från sug hela tiden på carnivore.
 
Eftersom min mage fullständigt brakade efter mitt lilla nöt-haveri så kunde jag inte äta på 48h. Och nej, det var ingen kompensation men jag hade så ont och var så illamående att jag fick ligga i sängen, dricka buljong och kurera tarmen. Efter en såpass lång fasta skall man inte köra på med en brakmåltid, så jag började försiktig. En nötfärsbiff utan smör. Jag fick tillbaka energin och började äta mer och mer rent, gräsbetat kött och och jag kände hur hela min kropp var i ett hallelujah-moment.
 
Sen så lade jag till smör och då brakade det loss igen. Magknip, hjärtklappning och dålig känsla i kroppen. Jag vet ju att jag har antikroppar mot mjölkprotein - men har alltid tänkt att det är lugnt med smör. Det innehåller ju så lite. Min hypotes är att jag har övertrasserat mejerikontot under sommaren då jag levde på tzasiki och gyros i Grekland. Jag TROR, men vågar inte uttala mig 100 än, att jag har fått en ännu större intoleras mot mejeri och det är därför carnivore inte funkade så bra.
 
Det jag har gjort är att enbart äta kött nu. Då snackar jag inte 1,5 kg om dagen. Jag äter en gräsbetad ryggbiff till lunch och en långkokt gräsbetad högrev till middag. Och jag mår verkligen toppen i kroppen. Jag har inte hittat talj än - köpt hem som jag skall tillreda. Så just nu steker jag i MCT-olja tills jag har.
 
Tyvärr har jag övergångsbesvär nu. Yrsel, dimsyn och darrighet. Det blir ett par saltshotar och så försvinner det. Men kroppen mår bra och magen fungerar som den skall. Jag fortsätter såhär en måltid i taget och så ser vi var det landar. Just nu känns det bra!
 
KÖSS
 
 
14
Petra

Tack för att du delar! Fint att du lyssnar på kroppen, fantastiskt hur den talar till oss även om det inte alltid är så trevligt. Önskar dig lycka till, är säker på att du snart är på banan igen med all din kunskap och erfarenhet! Kram!

Petra

Tack för att du delar! Fint att du lyssnar på kroppen, fantastiskt hur den talar till oss även om det inte alltid är så trevligt. Önskar dig lycka till, är säker på att du snart är på banan igen med all din kunskap och erfarenhet! Kram!

Petra

Tack för att du delar! Fint att du lyssnar på kroppen, fantastiskt hur den talar till oss även om det inte alltid är så trevligt. Önskar dig lycka till, är säker på att du snart är på banan igen med all din kunskap och erfarenhet! Kram!

Petra

Ojoj vet inte varför det blev tre av samma kommentar, var inte meningen.

Putte

Varför steker du i MCT? Finns ju bättre animaliskafetter: Talg, ister, gåsfett bara för att nämna några och dessa klarar värme bättre än, raffinerat skit som MCT....

Fia

Talg finns på ica maxi, tyvärr inte eko dock.

Tina Haldorsson

Tack för att du delar med dig. Jag hade problem i somras jag åt strikt keto under 10 g kolhydrater åt det i 2 månader fick hög vilopuls och hjärtklappning trodde jag var hjärtsjuk. Började äta mer mellan LCHF och hade sånt begär av nötter och hallon det höll i sig några månader, nu har suget lagt sig så jag mår bättre av runt ca 30 g kolhydrater. Viktigt att lyssna på sin kropp.

Cammi

Köp oxsvans och koka den i 4 timmar. Ta bort det rena köttet. Fortsätt koka ben och fettslamsor mm i ca 4 timmar till. Sila av. Låt svalna och ställ in i kylen. Dagen efter har du gelatin med ett fettlager - talg. Går utmärkt att ta bort för det ligger som ett lock. Sedan kan du använda det som du vill. Antingen som jag vanligen gör, helt enkelt kombinerar fett, kött och talg. Men jag använder även talgen som sminkborttagning och hudkräm. Har jag gelatin över men inget kött kvar använder jag det som bas och sätter valfritt annat protein i. Skulle önska det fanns talg att köpa där jag bor, men det är så här jag får fram det iaf.😊

Cammi

Köp oxsvans och koka den i 4 timmar. Ta bort det rena köttet. Fortsätt koka ben och fettslamsor mm i ca 4 timmar till. Sila av. Låt svalna och ställ in i kylen. Dagen efter har du gelatin med ett fettlager - talg. Går utmärkt att ta bort för det ligger som ett lock. Sedan kan du använda det som du vill. Antingen som jag vanligen gör, helt enkelt kombinerar fett, kött och talg. Men jag använder även talgen som sminkborttagning och hudkräm. Har jag gelatin över men inget kött kvar använder jag det som bas och sätter valfritt annat protein i. Skulle önska det fanns talg att köpa där jag bor, men det är så här jag får fram det iaf.😊

Anonym

Vi köper talg/ister i en Balkanaffär. Dom har också ”cvarke” du får goggla ☺️. Tyvärr bor jag i Stockholm

Anonym

Vi köper talg/ister i en Balkanaffär. Dom har också ”cvarke” du får goggla ☺️. Tyvärr bor jag i Stockholm

Patricia

Talg köper jag på nätet.
https://www.gronagardar.se

Christina

Du har inte provat att steka i klarat smör (ghee), det innehåller 100% fett. Man kan klara smöret själv. Checka youtube. Mvh Christina

Anonym

Ghee är inte 100% fritt från mjölkprotein. Jag reagerar på de "spår av" i form av att jag utvecklade antikroppar mot sköldkörteln.