Att vara sig själv

Jag skulle vilja säga att jag är ganska piffig av mig. På jobbet sminkar jag mig och lägger tid på rätt outfit. Det är ett intresse jag har, det är mest för min egen skull. Nu på sommaren så är jag precis tvärt om, jag går runt osminkad med skitit hår och foppatofflor och vet du vad? Det är SKÖNT😄
 
Jag tror det är superviktigt att släppa allt med skönhet att göra i perioder för att öva självkänslan. När jag var ung och hade 0 självkänsla kunde jag inte ens gå till ICA utan smink - och vad ger det för signaler om egenvärde till en själv?
 
Det är viktigt att tänka på hur vi kommunicerar med oss själva - att ta reda på VARFÖR vi gör som vi gör. Det är viktigt att vi övar på att tycka om oss själva i alla lägen men det kommer inte gratis, vi behöver aktivt jobba på en god självbild.
 
Det är lätt att dupera sig själv med att vi bara har rätt att bli uppskattade när vi är smala och piffade, men det kan inte bli mer fel. Det blir ett krav och en stress att vårt värde ligger i det yttre.
 
Mina bästa tips för att stärka självbilden är:
 
Träffa folk som en slusk
Det är jättenyttigt! Du kommer se att de skrattar lika mycket åt dina skämt och är lika vänliga som vanligt. Ditt värde sitter inte i det yttre!
 
Ge dig själv komplimanger när du går förbi spegeln
Vi tänker tusentals automatiska tankar varje dag. Förut tänkte jag alltid något taskigt när jag gick förbi spegeln men då jag insåg att jag behövde programmera om självbilden så började jag medvetet säga snälla saker till mig själv. Idag kommer det helt på automatik men det har krävts månader av jobb.
 
Inventera dina VARFÖR
Klär du dig på ett sätt för att bli accepterad av alla andra eller för att du själv tycker om det? Inventera - gör saker för DIN skull!
 
KÖSS
 
 
1
Anonym

Tack för härliga tips! ☺️