Oro

Det finns 3 olika situationer som vi människor brukar känna oro över: nya situationer, oklara situationer och oförutsägbara sitationer. Oro är alltid en "tänk om..." tanke och handlar om framtiden. Ångest är den känsla vi får i kroppen. 

Oklara situationer
En oklar situation är en situation som du inte vet om den är positiv, negativ eller neutral. Exempelvis ett möte med chefen där du inte vet vad du ska förvänta dig. Skall han ge dig beröm, skäll för ett misstag eller bara stämma av veckan? En sån situation skapar lätt oro.

Nya situationer
Har du aldrig flugit förut vet du inte vad du kan förvänta dig och därför är det lätt att känna oro. Eller första dagen på nya jobbet.

Oförutsägbara situationer
En händelse i framtiden du inte vet hur det kommer att sluta, därför blir du orolig. När vi fick sms om att vårt plan blev sent och att vi skulle bo på ett annat hotell så länge blev jag orolig. Hade ingen aning om vad jag kunde förvänta mig.

När jag känner oro så brukar jag se till att kategorisera oron, det ger mig lite mer distans och förståelse för det jag upplever. Det hjälper till att räta ut frågetecken.

Köss

(null)

2
Nathalie

Jag har väldigt lätt för att oroa mig och det särskilt när jag känner att jag inte har någon kontroll. Min förra chef tyckte att det var väldigt roligt att se allvarlig ut och kalla in mig på kontoret och jag blev LIVRÄDD varje gång. I mitt huvud gick jag igenom allt jag eventuellt hade kunnat gjort fel och jag fick så ont i magen varje gång. Det var ju dock aldrig någonting särskilt utan bara en liten "rolig grej" när han ville berätta något. Jag vet dock inte om jag tyckte det var så jätteroligt 😅
Kram

Svar: hahah känner såå igen mig!
My Westerdahl

monica

Min dotter har ofta katastrofkänslor för bagateller, som jag tycker. Andra saker helt oberörd för. Typ köra bil i storstäder.

Svar: Tänk va vi är olika! Kram!
My Westerdahl