Panikångest

Panikångest är en helt fruktansvärt upplevelse - det är en plötslig känsla av att vi tror att vi ska dö. När jag var 20 år gammal bodde jag i Uddevalla, pluggade i Ljungskile och jobbade halvtid i Göteborg. Det var verkligen att ta vatten över huvudet, det slutade med att jag hade 30 attacker per dag och blev sjuk. Jag fick som tur var hjälp med KBT och blev av med panikattackerna.
 
Har man en gång lidit av panikångest kan det komma tillbaka och jag vet att det är min yttersta stressignal - att det är för mycket i livet. Det har tvingat mig att läsa på och arbeta med attackerna. 
 
Panikångest fungerar som en stark betingande signal - hjärnan lär sig blixtsnabbt att koppla ihop situationen med attacken och vi börjar lägga till ett undvikandebeteende. Om vi inte får hjälp kan det gå så långt att vi låser in oss och vägrar gå ut - men den bästa metoden är att utsätta sig för situationen för att programmera om hjärnan.
 
Just nu så är det högaktuellt för mig med bilkörning. Vi hade en familjesituation så jag var tvungen att köra hem. Dagen efter skulle jag upp jättetidigt då vi skulle flytta för 7:e gången (av 9 gånger) på bara några månaders tid. Jag var helt ur gängorna av stress och satte mig i bilen. Mitt på motorvägen kom en attack som skrämde livet ur mig och jag var tvungen att köra av. Hjärnan betingade blixtsnabbt att motorvägar är hur farliga som helst och jag har utvecklat en fobi för att köra. För någon som aldrig har haft en attack är det svårt att beskriva rädslan och hur man blir nervös bara av att tänka på situationen och hur jäkla handikappande det är.
 
Grejen med mig är att jag inte skäms för det eller tänker leva ett handikappande liv. Det finns inte på världskartan. Jag har köpt en riktigt bra bok (ingen panik) och jobbar stenhårt med att köra flera dagar i veckan för att programmera om hjärnan. Funkar inte detta så kommer jag söka KBT - det finns inte på kartan att jag kommer att låta paniken begränsa mitt liv.
 
Jag tycker det är så töntigt att man inte "får" prata högt om panikångest. Herregud, det finns inget att skämmas för där! Hundra tusentals svenskar har det, och så många skäms om det! Egentligen har vi bara ett känsligare hotsystem som blir överstimulerat så kroppen producerar massa stresshormoner som ger olika fysiska symptom som yrsel, tunnelseende, darrighet och hjärtklappning. Jag tror att vågade man tjöta om det över en kopp kaffe så hade så många kunnat få hjälp!
 
KÖSS
 
 
4
Anonym

Finns det någon som jag beundrar så är det DU❤

Anonym

Vad pluggade du i Ljungskile?!

Anonym

Vad pluggade du i Ljungskile?!

Theresa

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Dödsstavning
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}