Sommar och kroppsångest

Nu är sommaren på intåg och med många är den förknippad med kroppsångest. Vi är inte så smala eller vältränade som vi lovade oss att vi skull vara i vintras, beach 2019 projektet blev aldrig av.
 
Det är viktigt för oss att förstå hur lönsam den tanken är att vi känner så för våra kroppar. Bantningsindustrin tjänar miljader och låt oss inte ens börja tala om livsmedelsindustrin och skönhetsbraschen. Våra tankar och vårt självhat är skapta av dessa - människor som duger är inte lönsamma. 
 
Vi kan ju inte hjälpa vad vi tänker, det är automatiska tankar som swishar förbi som ett konstant brus i huvudet. Det är dock viktigt att förstå att det inte innehåller någon sanning - ditt värde sitter inte i hur fin din kropp är. Tänk på hur mycket tid du bränner på tankar om mat, kropp och träning! Tid som du skulle kunna investera i härliga saker - som att njuta av vädret!
 
Min kropp är långt ifrån idealet. Jag har "gäddhäng" på överarmar, mage, insida lår. Min kropp är sju resor värre än någon som fött 3 barn. Detta syns knappt ii varadagen då mina kläder döljer, men det blir tydligt på sommaren. Men orkar jag bry mig om det - NEJ. Har jag någonsin fått taskiga kommentarer och elaka blickar? NEJ. Tycker killar och tjejer att jag är fin ändå? JA.
 
Den värsta mobbingen sitter i huvudet. Jag skulle jämt kunna gå i långärmat för att dölja min lösa hud, men det orkar fasiken inte jag - inte när det finns så mycket fint kortärmat! Jag tror det är viktigt att komma ihåg detta - att vi tänker de värsta sakerna om oss själva och att alla andra är så upptagna över hur de själva ser ut!
 
Du är värdefull!
 
KÖSS