Sortera oron

Vi har en tendens att oroa oss mycket för framtiden - att vara rädda för vad som kan hända, det är fullt normalt. När vi är stressade kan tankarna bli ännu mer intensiva - som att allt bara blir som ett virrvarr i hjärnan. Det är vanligt för oss addicts att vi alltid går runt på helspänn i livet, som att vi väntar på nästa katastrof - bättre att vara förberedd, eller?
 
Sortera
 
Något som är viktigt för tillfrisknandet är att sortera i tankarna, vad och varför känner jag som jag gör? Att skriva dagbok är värdefullt, samt att verkligen våga prata och sätta ord på känslorna. Ofta är det diffusa känslor och det ge mycket genom att våga tänka tanken "vad är det värsta som kan hända?" Istället för att bara gå omkring och oroa sig.
 
Oro är verkligen bad news för beroendet, det är ngt vi lätt äter på. Därför är det viktigt att inse vad det triggar hos oss och ta det på allvar - vad har vi för verktyg att hantera oron? Det viktigaste är att be om hjälp - om att addressera oron och inventera den.
 
KÖSS
 
 
1
Hon

Så sant!! Jag märker att jag behöver jobba på att hantera oro utan maten, om jag är trött och stressad och plötsligt blir orolig så tappar jag lätt kontrollen... :'(