Värmevätskar

Alltså det är helt stört - så fort sommarvärmen tittar fram säger det FLOFF och jag går upp 1-2 storlekar! Jag är verkligen nyfiken på detta fenomen, det blir så varje sommar! Tidigare har jag tänkt att det är pga att jag har ätit skit under sommaren, men nu har jag sett förvandlingen själv med egena ögon och ätit perfekt. 
 
Jag får helt sjuka märken efter strumporna, mina ringar sitter som berget och magen står rakt ut. Jag dricker och dricker och dricker - och behöver knappt gå på toa. Känner mig som en vattenballong! Samtidigt så krashar magen och jag behöver knappast redogöra för dem detaljerna....
 
Jag är så himla värmekänslig alltså, fattar ingenting. Blir så trött på att behöva känna såhär och verkligen svullna så jag får ont och alla kläder blir som spandexdräkter över sommaren. 
 
Jag har funderat på om det beror på min viktnedgång, fettceller försvinner ju inte uta ligger där tomma vadd jag har förstått. OCh de fylls gärna på med vätska. I helgen var det extra jobbigt. Vi flyttade i 30 graders värme och jag bar och sprang i trappor. Kroppen vätskar ju på sig när man får träningvärk. Sen hade jag brudvecka - då vätskar jag på mig och sedan värmen. Fy fan, jag tror aldrig jag varit såhär svullen. Känner knappt igen min spegelbild.
 
Har du en teori och/eller tips så tar jag TACKSAMT emot det! Så jävla jobbigt att fira somrarna som en vattenballong.
 
KÖSS
 
 
15
Sandra

Har du testat lymfmassage? Det hjälper mig med min vätska och annan värk :)

Sandra

Har du testat lymfmassage? Det hjälper mig med min vätska och annan värk :)

Sandra

Har du testat lymfmassage? Det hjälper mig med min vätska och annan värk :)

Cecilia

Har exakt samma problem. 'FLOFF'var en väldigt bra beskrivning hur det känns när det blir varmt och vätskeansamlingen kommer som ett brev på posten. Besvärligt är det! Fantiserar typ om vätskedrivande läkemedel men misstänker att ingen läkare vill förskriva det med indikationen värmeorsakad vätskeansamling..

Anonym

Vad är brudvecka? Som en tjejhelg fast en hel vecka eller?

Alexandra

Jag samlade på mig mycket vatten under en graviditet och fick tipset att bada istället för duscha. Duscha gjorde ont då allt vatten samlades i benen. Vet inte om varmvattnet gjorde att det lättare rann ner :-)
Vattentrycket i badet skulle tydligen hjälpa kroppen att "trycka" in vattnet igen och ta hand om det. Kan vara värt ett försök.
Vattenmelon är även naturligt vätskedrivande för de som kan/vill äta det.

Anonym

Se till att vattnet du dricker inte bara är kranvatten utan även med salter o mineraler i. En god saltbalans alltså.
(Javisst, salt binder vatten, men salter drar också med sig vatten ut via filtrationen i njurarna.) Använd kpmpressoonstrumpor samt ha benen i hög/-horisontalläge ofta.

Anonym

Jag brukar vattenfasta när det är som varmast. Jag intar då vatten, salt, magnesium och kalium. Allt från 3 dygn till en vecka. Det funkar på mig 😊

monica

Håller med nr 7. Men måste du dricka såna mändger!? Läste just att man kan dricka 25 koppar kaffe om dagen utan risk. Men 25×1.5 dl blir mycket, ännu mer vätska om i muggar. Kan man inte nöja sig med 2 l vätska, inte bli som förberedelser inför tarmröntgen..?

Anonym

Hej! Prova Celtic sea salt grovmalet!
Innehåller de flesta mineraler och spårämnen!Ta ett par kristaller till varje glas vatten!Hjälper till vid in och utflöde i cellerna!

Kajsa

Salt är iofs livsviktigt, men testa dig för att dra ner aningen på saltet. :)

Eva

Instämmer med ovan. Testat lymfmassage? Eller lymfsystemets flöde?

Eva

Instämmer med ovan. Testat lymfmassage? Eller lymfsystemets flöde?

Anonym

Svar till nummer 5. Brudvecka är töntigaste utrycket för att ha mens. Slår tom lingonvecka med hästlängder. Vuxna människor och töntiga omskrivningar. Fy fan.

Jenny

Var otroligt svullen en sommar för ett par år sedan och hade samtidigt plågsamma muskelsammandragningar (KRAAAAMP) i vader och fötter varenda natt. Det var en period då jag pga livsomständigheter inte åt särskilt varierad kost. Provade magnesium, funkade inte. Provade vatten, funkade inte. Provade då att lägga till salt och vätska och kramper försvann. Tar fortfarande till extra salt om fötter och smalben svullnar upp. Har även märkt att en "dimmig" hjärna kan klarna av en liten salt-shot (hänvisar till LCHF-magasinet-Margaretha).
Salt är farligt. Vatten är farligt. Man kan dö av båda, men bara om man för i sig för lite resp för mycket av dessa. Det behöver vara en balans. Svårt att veta hur ens salt/vattenbalans ser ut utan prover. Men värt att tänka på att personer som äter LCHF "tål" mer salt än personer som äter kost med mycket kolhydrater.
Så mitt förslag är att prova att lägga till salt och ev (med viss reservation) kalium. Gärna salt utan klumpförebyggande medel men dessa brukar väl samtidigt ha en lägre kalcium/kaliumhalt? Själv har jag vanligt salt MED jod. Funkar finfint för mig!

Svar till nr 14. Vi bor i ett fritt land och vi är fria att använda vilket språk/ ordval vi vill. Och det samma gäller för dig. Vi är också fria i att ha vilka åsikter vi vill. Vi är däremot inte fria i att nedvärdera och förhindra andra att tycka och uttrycka sig så som de vill så behåll dina åsikter om brudvecka/lingonvecka och andra "töntiga omskrivningar" för dig själv.