System

Mitt liv är buzy buzy. Många undrar hur fasiken jag får ihop att arbeta 100%+, driva företag, blogga, podda, bygga hus och instagramma. Mitt svar: välfungerande system och rutiner.
 
Jag har tittat över mitt liv och sett vad som slukar tid och skapat fungerande system för det. Ett system som initialt tar tid att upprätta men sparar stora mängder tid i längden. 
 
Några exempel på system:
 
Tvätt
Istället för att ha en stor tvättkorg där allt är blandat och jag måste småtvätta hela tiden för att det är omöjligt för mig att avgöra vad som behövs och inte, har vi en garderob med märkta korgar. Vit 40 grader, mörk 40 grader, vitt 60 grader osv. En korg fyller en tvättmaskin och när den är full är det dags att tvätta. Det spar mycket tid.
 
Städning
Min man har inte öga för städning, men jag har en standdardlista. Han jobbar var tredje helg. Söndagar är vår städdag så 2 av 3 helger följer han listan och städar och jag tar  av 3 helger eftersom jag är den som vardagsplockar och tvättar mest. Det blir rättvist och jag spar massor av tid.
 
Skönhet
Jag insåg att jag la massor av tid på att måla naglarna som hela tiden flagnade och såg förjävliga ut efter 2 dagar. Jag valde då att en gång i månaden göra manikyr med förtärkning. Huvudsyftet är att jag spar tid, men jag känner mig såklart finare också som bonus. Här krävs likvida medel så jag förstår att det inte är för alla.
 
Mat
I min frys är alla facken uppmärkta med innehåll. Kött, grönsaker, Martin Lunch, My Lunch, Middag och övrigt. Då slipper vi stå och rota och leta. Jag lagar lunch och middag en dag i veckan och portionerar ut i matlådor, då slipper jag stå och laga mat varje dag utan kan bara värma. Jag har också investerat i en slowcooker är jag bara slänger i kött, vin, lök och lagerblad så är maten klar över natten. Med ett uttänkt system spar jag massor av tid.
 
Det är fantastiskt skönt med ordning och reda som spar tid och energi så man får mer tid över till annat. Viktigt för mig är att jag får göra det jag tycker är roligt, det vill säga hålla på med sockerberoende. Därför behöver jag fungerande system i vardagen.
 
KÖSS