Både och - inte antingen eller

Jag är lite splittrad i mitt sätt att vara. Å ena sidan är jag ingenjör och arbetar som National Training Manager där jag driver en hel avdelning på ett globalt IT-konsultbolag. I den rollen får jag leda, jobba med problemlösning och syssla med IT och teknik. Det blir många tjänsteresor och jag får möjligheten att träffa högt uppsatta chefer på Sveriges största industribolag. Jättekul! Å andra sidan är jag beroendeterapeut och sitter och pratar mjuka värden och hjälper människor att leva sina bästa jag. Det är också superroligt!😁
 
Jag tänker såhär: livet är för mycket för att måla in sig i ett hörn. Man behöver inte vara antingen eller, man får vara både och. Vi alla har både logiska och känslomässiga sidor vi kan utveckla. Och det är ju det som gör livet så spännande - vi behöver inte välja!
 
Att man drar det så långt att jobba med både och är inte för alla. Min arbetsgivare är väldigt mån om att vi i personalen skall känna att vi har ett rikt liv, därför uppmuntrar dem oss till engagemang i andra delar av livet. Att jag skall gå en "skamkurs för behandlare" i Stockholm i maj är något de tycker är bra.
 
Hjärnvila är något som gör att vi hittar vila i vardagen. Eftersom jag är extrovert får jag energi av att vara med andra, jag har svårt att vara själv och sitta och pyssla för länge, då blir jag snabbt deppig. Istället vill jag ha andra runt omkring mig, hitta energi i något hela annat. När jag har pratat CAD, agerat projektledare, haft karriärsamtal med medarbetare och skrivit tekniska offerter är det väldigt skönt att koppla om hjärnan till att prata beroendeproblematik. Det blir en vila i det.
 
Vi alla behöver ett område där vi brinner, som vi kan utveckla och finna passion. Det där med att bara komma hem efter jobbet, laga mat, titta på Netflix i 4 timmar och gå och lägga sig är skönt ibland - men när vi har ett intresse och hobby ger det extra guldkant i livet.
 
Vi behöver inte vara humanister eller tekniker, vi kan vara tekniska humaniser. Det ligger en stor frihet i den känslan!