Fantastiska hälsofördelar

Den senaste tiden har jag upplevt fantastiska hälsofördelar. Sedan jag var 2 år gammal har jag haft astma och allergier och varit tungt medicinerad. Varje dag har jag fått ta 2 långtidsverkande astmamediciner, kortisonnässpray, allergitablett och varierande antal korttidsverkande doser med astmamedicin. Jag har haft eksem och utslag, ett tag så mycket att jag har stora ärr på armarna. Jag har varit allergisk/överkänslig mot ägg, fisk, fågel, nötter, soja, mjölkprotein, kvalster, damm, pälsdjur.
 
När jag var ung var mamma tvungen att damma varje dag och jag sov i plast. Min madrass var inplastad, min kudde och mitt täcke - jag var allergisk mot mina egna kvalster. Att vara i samma rum som hund var en mardröm, att åka kollektivt var en fruktansvärt när hundägare steg på. Jag kunde inte äta ute på restaurang, inte ens donken, för risken att få i mig allergener. När mamma och pappa stekte fisk var de tvungna att ha alla fönster på vid gavel. Behöver jag påpeka att detta var fruktansvärt tärande och handikappande för inte bara mig utan hela min familj?😖 Alla 5 fick ju äta samma tråkiga mat som jag och mamma blev helt slut över att behöva damma dagarna i ända. Jag fick dessutom åka in akut typ 1 gång i månaden i astma eller allegichocker.
 
När jag åt kolhydrater använde jag korttidsverkande 10-15 ggr per dag fast man max får använda det 5 ggr. Det innebar att jag fick ha flera olika läkare som skrev ut recept på gula lappar till mig. Jag hade urusla spirometrivärden och ursusla PEF-blåsningar.
 
Sedan jag började med LCHF 2010 har inte jag behövt åka in akut en enda gång. Plasten kunde jag slänga och jag kunde börja äta ute. När jag övergick till mejerifri LCHF försvann alla mina eksem. I början av 2018 kunde man konstatera att alla mina allergier förutom ägg, mjölkprotein, jordnötter och pälsdjur har läkt ut. Jag blåser 120% i min spirometri mot en frisk person utan astma. 
 
Med mejerifri carnivore har det hänt ytterligare en sak: jag är inne på tredje veckan helt medicinfri! Inga tabletter, sprayer eller något annat konstigt! Det har inte hänt sedan jag var 2 år gammal! Jag är chockad, tacksam och glad!
 
Astma är en kronisk inflammation, så det är inte konstigt att när jag tar bort livsmedel som kolhydrater och mejerier att inflammationen dämpas. Jag har fått ett helt nytt liv och jag är såå tacksam för detta!
 
KÖSS
 
 
 
14
Barbro

Gläds så med dig!

Anonym

Grattis❣️

Anonym

Fantastiskt

Anonym

Har fått beskjed, av enda en sockerberoendeterapeut, att man måste äta grönsaker om man vill ha en sund tarmflora. Några bakteriestammar lever på grönsaker och utrotas om man inte äter grönsaker. När de är utrotade är de utrotade.

Anonym

Stackars inuiter och eskimåer

Monica

Underbart! ❤

Martina

Fantastiskt! Var köper du talg?

Martina

Fantastiskt! Var köper du talg?

Martina

Fantastiskt! Var köper du talg?

Martina

Fantastiskt! Var köper du talg?

Martina

Fantastiskt! Var köper du talg?

Anonym

Härligt, visst är det fantastiskt hur mycket maten påverkar!

Slow Living by Annika

Ja låt maten vara din medicin och medicinen få vara din mat!

Anonym

Til anonym som tycker synd på eskimåer och inuiter, har du kollat upp hur de äter? Industrikött som många av oss andra tvingas att äta? Tror du att det är likvärdig kost? Tarmbakterier behöver mat. När de är utrotade så är de.