Jag är jag

"Varför måste du vara så jävla glad hela tiden?"
 
Jag är en superextrovert gul person som skrattar så det hörs 2 våningar upp. Man kan tycka det låter helt underbart, men tro mig - det stör många! 
 
När man är extrovert hämtar man energi ur grupper med människor. Jag mår som allra bäst när jag får vara bland folk. Jag tycker så mycket om att minga, prata och skratta med andra. Det finns en baksida med det: lämna mig själv en helg och jag tänker på döden😂
 
"Du är oseriös"
 
I Sverige ligger det något fult i att vara glad och tacksam. Det är lika med att vara oseriös och inte ha koll på livet. Du kan inte vara proffsig om du skrattar samtidigt. Det är som mina 5 år på teknisk högskola blir 0 bara för att jag kan skämta samtidigt som jag pratar hållfasthet och hyraulik. Ingen skulle någonsin tro vid första anblick att jag är ingenjör, jag har frågat varför - jag är tjej och jag är glad. Herregud...
 
Jag har försökt att anpassa mig, skruva ner det gula glada. Dra ner några decibell på skrattet - allt för att bli omtyckt. Jag har övat på att vara ensam, att inte behöva andra. Att klä mig i mörkblå kavaj och sätta upp håret i en stram knut. Resultatet? Pannkaka. Jag mår inte lika bra som jag vet att jag kan göra. 
 
Min största rädsla är att inte bli omtyckt, att inte få höra till. Men jag har märkt - när jag inte är genuin och äkta, då blir jag inte lika omtyckt. 
 
I soporna med allt det där! När jag kom till insikt att jag faktiskt inte behöver anpassa mig utan jag får vara gul, glad och sprudlande så lyftes mitt liv 2 hack. Det är inte mitt problem om någon tycker att jag är för mycket - det är deras problem. Precis som det är mitt problem om jag stör mig på någon. Det handlar aldrig om den andra, det handlar om mig. Att störa sig på någon annan är som att dricka ett gift och tro att någon annan skall dö av det. 
 
Var du, dig själv
 
Bara för att jag är glad innebär det inte att jag alltid är glad. Jag har hela stora skalan. Men jag är oftast glad när jag är på jobb eller bland vänner. När jag är hemma eller något har hänt så springer jag inte ifrån den känslan. Jag fejkar inte heller känslor bland folk. Jag låter mig vara i det känsloläget jag är!
 
Mina 3 bästa tips för att bli lite gladare
 
1. Undvik bittra människor eller minimera kontakten. De som alltid ha något att klaga över eller bara ser allt neggo - det kommer påverka din energi.
 
2. Se blommorna i bajset. Vi kan inte förvänta oss att vi automatiskt skall bli glada. Du måste aktivt träna din hjärna på att bli positiv. I varje situation så måste du styra in tankarna på bästa möjliga utgång. Det är som nu när vi säljer lägenheten. Mina tankar tänker hela tiden "tänk om du bara får XXXX för lägenheten", då tar jag tillbaka tanken och tänker "TÄNK om jag får såhäääär mycket för lägenheten!" och så fokuserar jag på det. Tänker inte alls på skambud liksom.
 
3.  Tacksamhet - bästa medicinen. Skriv minst 6 grejor du är tacksam för varje kväll. Det är verkligen bästa medicinen för bitterhet och vi alla har bra grejor!
 
KÖSS
 
 
 
 
 
6
monica

Sant! Ju mer man ältar fel och oförrätter, egna och andras, desto mer sjunker man ner i dyn. Var dig själv med hull och hår!!

Svar: <3
My Westerdahl

Anonym

Ja, man ska vara sig själv, men man måste klara att anpassa sig till andra, ge och ta, annars har vi en värld fylld av egotrippande personer som inte ser andra och annat än egna behov. Det är allaredan tillräckligt många av dem.

Svar: Att vara sig själv innebär ju inte på automatik att man kör över andra :)
My Westerdahl

Anonym

Varför skulle ingen kunna tro att en tjej är ingenjör? Det är ganska vanligt...

Svar: Håller med!
My Westerdahl

Anonym

Det är sant att man ska få vara sig själv, men se kommentaren kl;15,56 ovan , den är bra skriven ,och det ligger väl också i sakens natur att vi vill ha balans här i samhället och därför är det väl bra att folk tycker till när någon drar iväg i sitt ego på andras bekostnad, det är väl ganska klart och ingen hemlighet att några av damerna på kostdoktorn som driver bloggar är narcissistiska till sin läggning, (någon har snart inga kläder på sig i sin iver att visa upp sig, någon annan bombar forumet med ansiktsporträtt hela tiden) och i ngt fall så är det också med stor sannolikhet en ganska svår adhd som driver en bloggare framåt i sina affärer,bla det som gör att hen blir ifrågasatt /tillrättavisad av sina medmänniskor titt som tätt. Med det vill jag säga att inget är fel ,men en grad av självinsikt är nog inte fel att äga samt en förståelse för att alla människor inte har en motor som går på högvarv dygnet runt och att det kan vara fantastiskt att verka i det lilla och må bra i det. Att byta ett beroende är inte svårt, Jag själv var svårt sockerberoende och jag skiftade från socker till att dra iväg i 100 km i timmen i olika projekt för att slippa känna efter vad det egentligen var som gjorde ont i mig,

Svar: Dina åsikter får stå för dig :)
My Westerdahl

Hanna - Hälsa och träningsglädje

Så bra skrivet! Man ska vara den man är, så länge man inte sårar någon annan människa.

Svar: TACK! Och håller med <3
My Westerdahl

Anonym

Se blommorna i bajset. 😊 Underbart. Det ska jag ta med mig. Tack!

Svar: ahahhaha zD
My Westerdahl