Lättkränkt

Världen är full av lättkränkta människor, det får verkligen vi som bloggare erfara. Jag var på en bloggträff där det diskuterades - hur OKEJ det är att hoppa på en bloggare anonymt på nätet. Senaste tiden har det varit en del aggressiva anonyma kommentarer på min blogg, folk som kommeterar att man är sjuk i huvudet, en hycklare... yada yada. Bästa är ju såklart att de allra flesta är glada prickar!
 
Jag fattar dock inte riktigt mentaliteten hos vissa, jag kan verkligen inte begripa den. Du som förstår får gärna förklara, för i vissa fall kan jag inte tänka mig in i den andras perspektiv.
 
1. Man blir blockad i FB-grupper pga man länkar sin blogg
Detta tycker jag är superkonstigt. Okej, jag fattar om jag länkar typ en "dagens outfit" i en matgrupp, det blir ju superwierd - men att skriva om ämnet och länka och sen ändå bli blockad. Så konstigt! Vi bloggare har ju en blogg som passion, en hobby. Det kostar pengar och det kostar tid att blogga. Det borde väll uppmuntras att fler sprider ordet om en WOE? Det är så konstigt tycker jag. Det är la asbra att några för en talan i medier och offentligt för en typ av kost, det borde väll ändå uppmuntras?
 
2. Folk som raigar på samarbeten
Också superkonstigt. Dels för att det återigen - KOSTAR pengar att driva en blogg, dels att det är gratis information och dels att ingen tvingar någon att läsa ALLA inlägg! Vi som bloggar regelbundet lägger minst 20h i veckan på att blogga. Sen får vi betala för bloggportal, domän mm. Såklart behöver vi cash, vi kan inte begära att alla ska jobba gratis - även om det är kul och ger energi. Det är väll skitbra att ett företag går in och täcker upp kostnaden så du som privatperson kan njuta av gratis information? Dessutom skulle aldrig jag i alla fall göra samarbete med något jag inte tycker om. De riktigt feta cashen ligger hos spelföretag eller bantningskurer - de ser du aldrig röken av på min blogg. 
 
3. Folk som kallar en idiot och feg men som är anonyma och inte lämnar E-post
HAHA... Behöver jag ens kommentera?
 
4. Folk som tycker man är lat för man inte svarar på ALLA kommentarer
Här är nog en förklaring på sin plats. Jag VILL svara på alla kommentarer, men jag får kommentarer (som jag läser och ÄLSKAR <3) på insta, FB, blogg, grupper, mail... Jag skulle behöva jobba heltid med sociala medier för att hinna svara, jag måste liksom prioritera min tid. Därför har jag valt bort att svara på bloggen. Dels för min erfarenhet säger att det är taskigast kommentarer där pga att folk kan vara anonyma, dels för att det leder till lååånga diskussioner. Om du vill nå mig är det säkrast via öppna kommentarer på instagram. Där svarar jag på allt,
 
Men det allra mesta är positivt, men blir ändå förundrad över hur det kan se ut ibland. Vill passa på att tacka för alla hejarop och glada kommentarer också 💜
 
KÖSS
 
 
11
SL

Jag förstår inte heller mentaliteten och perspektivet hos dessa personer som sprider elak dynga här. Å ena sida blir jag väldigt beklämd och ledsen över det de skriver och emellanåt tycker jag det är skrattretande hur de ids hålla på.
Vad vill de uppnå med att mobba och trycka ner dig? Vad ger det dem?
De inlägg som jag inte gillar låter jag bara passera och när det är något intressant eller givande tar jag det till mig. Bloggar som jag av någon anledning inte gillar alls läser jag inte, jätteenklelt.
Reklaminläggen, javisst skulle jag vilja slippa dem men jag har full förståelse för dess berättigande och att du vill ha täckning för dina kostnader och lite för din nedlagda tid. Sen är det jättebra att du bara väljer grejer som du gillar och kan stå för, sen behöver inte jag gilla dem...

Svar: TACK kära du för att du är open minded <3
My Westerdahl

Anonym

Enig i att du kan få "fula" kommentarer på sidan, och det är inte okej. Men samtidigt får du många bra kommentarer (oxå sakliga) ift ting du skriver som inte alltid är så "passande"; så länge de är skrivna på ett sakligt sätt så måste det ju tålas. Har tex, och jag kan ju ha missat en eller annan kommentar, aldrig läst (som du skriver) att någon har avkrävt svar från dig på absolut ALLA frågor. För övrigt har du som bloggare självklart rätt att skriva det du vill, med det ansvaret som följer.

Svar: Det har jag :) Och vissa kommentarer kan vara "du är ju för fan inte klok i huvudet"
My Westerdahl

ira

Fast att t ex dela ett sponsrat inlägg om medel mot torra slemhinnor i en grupp som ska handla om skaldemans lchf, det är ju lite att gå över gränsen tycker jag... så då får man förstå att det kan bli kritik. Men i övrigt tokgillar jag dina inlägg, oftast he he.. Måendet handlar ju inte bara om vad man stoppar i magen. Huvudet måste med också.

Svar: Respekterar din åsikt. Jag skulle dock aldrig rekommendera ett kosttillskott som inte funkar för mig. Om det är så att det kan hjälpa ngn annan så är ju det skitbra att de får reda på det.
My Westerdahl

Alicia

Fast du blir ju typ kränkt av att folk äter mer än två gånger om dagen och fikar. Eller att det finns godis i mataffärer. Ganska lättkränkt själv va?

Svar: haha nä, att vara kränkt och belysa problematiken är 2 olika saker :)
My Westerdahl

Hanna Karlsson

Det finns alltid människor som kommer reagera negativt oavsett vad man gör. Tyvärr! Tycker nästan du skulle stänga av kommentarsfältet på din blogg då många av kommentarerna som skrivs är elaka. Det är en sak med konstruktiv kritik men tycker inte att det är så alltid.

Svar: <3
My Westerdahl

monica

Jag tror en del har klagandet som kompensation för ett innehållslöst liv. Liksom de som slänger tomburkar i diken och på gärdena , är IQ befriade....

Svar: xD
My Westerdahl

Elisabeth G

Det är bara att konstatera att det finns en hop människor som inte mår "bra" om de inte får må dåligt. Och för att må extra "bra" måste de försöka att dra ner oss andra i sk-ten. De är ömkliga figurer som det bara är att tycka synd om.

Svar: <3
My Westerdahl

Emma

Självklart ska du använda din blogg till det som passar dig bäst! Folk kommer alltid att ha åsikter, man får köra sitt race ändå helt enkelt. Och det gör ju du! <3

Däremot undrar jag över beskrivningen av bloggen som en hobby som bara kostar pengar. Jag har inte koll på allt det ekonomiska kring en blogg, men dels finns reklam här som väl åtminstone sponsrar bloggavgifterna och ett sådant här inlägg här nere är din kanal till inkomstbringande verksamhet du bedriver, eller hur? Säger inget om priset på 5995 kr/person för två dagar, säkert är kursen värd varenda öre och du blir säkert inte miljonär på det som blir kvar när moms, skatt, lokalkostnad mm dragits av, men det går inte gärna att kalla det för en hobby, eller hur?

http://lchfingenjoren.se/2019/march/sockerfri-nu.html

Svar: Hej! Det är ju inte bara det kära du. En kurs kostar: lokal, resor t/r gbg, hotell, 2 luncher, utemat, blodsockermätare, kurslitteratur, städning av lokal... kurserna går nätt och jämt ut. Det är därför mnga andra tar 8000 för en kurs. Kom ihåg också att 5995 är inkl moms, 25% går direkt till staten.
My Westerdahl

Anonym

Punkt 4, jag har inte sett att någon har bett om att få svar på alla inlägg. Iaf inte med beskyllningar om lathet. Och att du inte prioriterar att svara på bloggen, hur skal läsarna veta det? Problemet är att tro att en lösning passar för alla och då kan folk uppleva stress av att sitta ensam med frågor. Om du inte vill ha frågor får du säga ifrån.

Svar: Bra reflektion, dessvärre läser jag alla kommentarer och det r vanliga jag får :)
My Westerdahl

Anonym

Jag sliter oxå med att se att bloggen är en hobby. Måste väl påpeka att detta inte är ett påhopp, för att allt och inget blir tolkat dithän, gillar ett och annat inlägg. Denna bloggen, enligt min mening, kan säkert ha startat som en hobby, men används nu ofta till att sprida info om den jobben My har som beroendeterapeut. Och betalningsinlägg om div kurser, matplaner, etc. Då är det jobb.

Svar: Om jag bara skulle gå på pengar, hade jag helt klart satsat min tid i en annan marknad xD Man kan ha roligt och tjäna en slant samtidigt!
My Westerdahl

Anonym

Också tror jag inte att de som skriver elaka kommentarer nödvändigtvis är lättkränkta. Det är nog någonting annat som driver dem. Det en måste komma ihåg är att det är skillnad på att skriva sakliga kommentarer och elaka kommentarer. Och så är det skillnad på att skriva sakliga kommentarer och att vara łättkränkt.

Svar: Bra reflektion!
My Westerdahl