System

Mitt liv är buzy buzy. Många undrar hur fasiken jag får ihop att arbeta 100%+, driva företag, blogga, podda, bygga hus och instagramma. Mitt svar: välfungerande system och rutiner.
 
Jag har tittat över mitt liv och sett vad som slukar tid och skapat fungerande system för det. Ett system som initialt tar tid att upprätta men sparar stora mängder tid i längden. 
 
Några exempel på system:
 
Tvätt
Istället för att ha en stor tvättkorg där allt är blandat och jag måste småtvätta hela tiden för att det är omöjligt för mig att avgöra vad som behövs och inte, har vi en garderob med märkta korgar. Vit 40 grader, mörk 40 grader, vitt 60 grader osv. En korg fyller en tvättmaskin och när den är full är det dags att tvätta. Det spar mycket tid.
 
Städning
Min man har inte öga för städning, men jag har en standdardlista. Han jobbar var tredje helg. Söndagar är vår städdag så 2 av 3 helger följer han listan och städar och jag tar  av 3 helger eftersom jag är den som vardagsplockar och tvättar mest. Det blir rättvist och jag spar massor av tid.
 
Skönhet
Jag insåg att jag la massor av tid på att måla naglarna som hela tiden flagnade och såg förjävliga ut efter 2 dagar. Jag valde då att en gång i månaden göra manikyr med förtärkning. Huvudsyftet är att jag spar tid, men jag känner mig såklart finare också som bonus. Här krävs likvida medel så jag förstår att det inte är för alla.
 
Mat
I min frys är alla facken uppmärkta med innehåll. Kött, grönsaker, Martin Lunch, My Lunch, Middag och övrigt. Då slipper vi stå och rota och leta. Jag lagar lunch och middag en dag i veckan och portionerar ut i matlådor, då slipper jag stå och laga mat varje dag utan kan bara värma. Jag har också investerat i en slowcooker är jag bara slänger i kött, vin, lök och lagerblad så är maten klar över natten. Med ett uttänkt system spar jag massor av tid.
 
Det är fantastiskt skönt med ordning och reda som spar tid och energi så man får mer tid över till annat. Viktigt för mig är att jag får göra det jag tycker är roligt, det vill säga hålla på med sockerberoende. Därför behöver jag fungerande system i vardagen.
 
KÖSS
 
 
 
17
Anonym

Kan jag fråga varför du har raderat GABA inlägget?

Svar: Hej fina du! Det är borttaget pga att Bitten bad mig ta bort det då det ingår i en BKR och då gjorde jag så :) kram!
My Westerdahl

Anonym

Anonym: GABA inlägget ligger kvar, jag kan läsa det i alla fall.

A

Gaba-inlägget borttaget ? Du väljer alltså att ta bort inlägg istället för att faktiskt bemöta de frågor som kom? Gav ju ett seriöst intryck av dig...

Svar: Hej fina du! Det är borttaget pga att Bitten bad mig ta bort det då det ingår i en BKR och då gjorde jag så :) Tänkte bemöta frågorna, men lyssnar på Bittens önskningar :)
My Westerdahl

Anonym

GABA inlägget är borttaget. Så fegt av dig.

Svar: Det kommer från rätt person som kommenterar anonymt och utan mailadress xD
Det är borttaget pga att Bitten bad mig ta bort det då det ingår i en BKR.
My Westerdahl

Karin

Väldigt bra tips på system som spar tid, tack för inspiration! Jag har hittat massa nya grepp och verktyg som jag använder i mitt arbete men tänker nu gå vidare och se över allt annat i vardagen som kan bli effektivare. Så gött när en vinner en massa skön tid!

Svar: <3
My Westerdahl

Anonym

Först i världen med att ha system med tvättkorgar ! Wow. Imponerad. Verkligen 🙄👏🏻

Svar: hahaha <3
My Westerdahl

Anonym

Vad är en BKR.

Svar: Biokemisk reparation <3
My Westerdahl

Anonym

Varför togs det bort pga att det ingår i bkr?

Svar: Man ville inte ha det ute :)
My Westerdahl

Anonym

Varför togs det bort pga att det ingår i bkr?

Anonym

Varför togs det bort pga att det ingår i bkr?

Anonym

?

Anonym

Jag har samma system för tvätt och håller med om att det sparar tid.
Att laga mat på helgen har jag också gjort i år efter inspiration av dig. Den här helgen var vi bortresta och jag saknar verkligen lådorna. Det här sparat matsvinnet också. Tack 💕

Svar: <3
My Westerdahl

Sonja L

Kör också tvättkorgssystemet så gått det går, gäller att få resten av familjen med på banan. Matlådor både lunch och middag, nej tack, gillar inte uppvärmd mat så det räcker att man äter det till lunch, kan t o m ibland laga min lunch på jobbet. Middag, då vill jag ha nylagad mat.
Städning, robotdammsugare då behöver man inte städa så ofta.

Svar: Pergfekt!
My Westerdahl

Johanna

Jösses vad bittert det var här då..
Jag tycker du har mycket kloka tankar kring tidsbesparing och uppenbarligen blir folk upprörda över det haha Själv älskar jag upplägget och försöker själv sträva efter att ha många matlådor. Värmer man i ugn så är det nästan som nylagat. Tyvärr har vi inte plats för ditt tvättsystem annars hade det varit grymt! Det finns nog fler kloka tidsbesparingar man kan göra utifrån sitt eget liv men de flesta verkar vilja gnälla över hur mycket de har att göra istället för att åtgärda problemet. Kul att du delar med dig av detta, tack :)

Svar: kul att du gillade upplägget <3
My Westerdahl

Anonym

Men My, måste man äta GABA hela livet om man har låg nivå? Bättrar sig de andre sign.subst. om GABAn blir bättre?

Svar: Nej nej :) Man gör om BKR och har man sen normala nivåer kan man sluta :)
My Westerdahl

Anonym

Nr7, sk biokemiskreparation. Det måste du betala för att få. GABA arket er en del i "utredningen", så det var nog inte så poppis att det blev lagt ut gratis.

Svar: :)
My Westerdahl

Anonym

Jag tycker väl egentligen att inlägget borde ha blivit borttaget för att det kan leda till oro och stress för att man inte får svar på sina frågor (iom att man då oavsett inte vet vad som är bra för egen hälsa), och inte att det tas bort för att den ingår i en bkr.