Äg din historia

Som beroende frågar vi oss ofta "VARFÖR?" - varför äte vi, dricker vi, shoppar vi eller håller vi på? Vi söker i vår historia - trasig barndom, jobbiga minnen. I vuxenålder sökr vi våra varför i relationer, arbete, livssituation. Varför kan vi inte bara sluta vara så destruktiva?
 
Varför spelar ingen roll
 
När vi skall ta bort drogen - sockret, alkoholen, narkotikan - spelar inte varför någon roll. Du skall ta bort drogen ändå. Vi kan hålla på och fråga oss varför 511 gånger, men det har ingen betydelse - vi kan inte analysera oss drogfria. Vi börjar med att göra - ta bort drogen. Det går inte att terapera en full människa 😉
 
Äg din historia
 
Senare på resan kommer dock frågan - skall jag inte titta tillbaka alls? Jodå. Men först måste vi bli drogfria - det är superviktigt! Vi har också rätt att titta tillbaka - och sätta ord på det vi har varit med om. Att berätta för någon annan för att få ett vittne till att det vi var med om var fel, att folk begick fel på oss - inte att vi är fel. Men det kommer senare i processen, det viktigaste är att vara drogfri och använda verktygen för att hålla sig drogfri - men du har rätt att äga din historia.
 
KÖSS
 
 
2
Anonym

Jag är inte sockerberoende pga något som har hänt, jag är sockerberoende för att det är en hjärnsjukdom

Anna Vahlberg

älskar blusen. Vart har du köpt den?