Att leva med rädslor

Jag tycker att det känns som att samhället tycker att rädslor är något fult och dåligt. Som att vi som är rädda har något att skämmas över. Jag har skitmånga rädslor jag dealar och lever med, det är bara så.
 
Olika rädslor
 
Vissa utav oss är mer rädda för saker som inkluderar sociala saker så som att prata inför folk eller att bli accepterad. Jag själv har inte alls de rädslorna, mitt område är mer "katastroftänk". Jag är rädd för att flyga och köra bil exempelvis. En rädsla som har blivit väldigt aktuell för mig är rädslan att köra bil sedan jag fick tjänstebil.
 
Trotsa rädslan
 
En tuff grej att göra är att trotsa rädslan - att göra de saker vi skall göra trots att vi är rädda. Min mest handikappande rädsla just nu är att köra bil. Jag får fulla panikångestattacker när jag kör vilket är väldigt handikappande. Jag kör då av och sätter mig och mediterar en 10 minuter innan jag fortsätter till jobbet. Till joobbet tar det typ 30 min mer än det skall pga min rädsla - det är så just nu. För mig är det viktigast att göra det jag ska trots att jag är rädd. Det är så lätt att bli handikappad av rädslor och det vill vi inte.
 
Var schysst mot dig själv
 
Det finns inget skamfullt i att vara rädd, det bara är som det är. Vi alla bär på olika rädslor och rädslor blir värre om vi inte pratar om dem eller handikappar våra liv utifrån dem genom att unvika olika saker. Det bästa vi kan göra är att bara acceptera att leva med dem och göra det vi vill ändå, då krymper dem vanligtvis!
 
KÖSS
 
2
Anonym

Styrkekram till dig.
Du är så modig!!

monica

Jag kör överallt på landet, är då rädd för djur på vägarna! Skulle ALDrig köra i en storstad...😰