Att vara genuin

Något jag Ann-Ida och Martina diskuterar ofta är genuintiet och ärlighet - att vara en sann människa. Det är så otroligt viktigt för oss. Varför är det så viktigt kan man fråga sig - det är så många aspekter.
 
Beroendet
 
Beroendet gör sig påminnt om man inte är sann och grundad. Springer vi runt och tar beslut som gå emot vad vi tror på, låter människor härja över våra gränser eller gör saker vi inte vill - då kommer cravingsen på beställning. A och O är att våga vara sann mot både sig själv och sin omgivning. 
 
Att må bra i sig själv
 
Att vara geniun och sann medför att vi mår bra att vara personen du. Det blir en helt annan känsla i livet och skapar ett större välmående - även om besluten vi tar är obekväma. Att vara sann mot sig själv innebär att vi lyssnar och prioriterar våra behov och önskningar samt att vi vågar uttala dessa. Då måste vi våga lyssna inåt.
 
Ett skydd mot omvärlden
 
Dagligen får vi kritik från vår omgivnining - kritik och ifrågasättanden. Om vi är genuina så får vi ett skydd mot den då vi kan känna att våra beslut är fattade på ärlighet - att vi trodde det var det allra bästa. När vi får kritik och inte lever i genuinitet är det då som det ställer till problem och bryter ner oss.
 
Hur man blir geunin
 
Steg 1 är att våga lyssna inåt och våga lyssna på sina behov. Det blir supersvårt om vi inte kan lyssna. Vi behöver meditera och stilla oss och öppna upp för tankar och känslor. Steg 2 är att våga sätta gränser och våga uttala vad vi behöver. Att leva sant är att leva inom gränser.
 
KÖSS
 
 
1
Anonym

Tack!

Du verkar ha ett sånt mysigt och välordnat liv trots en miljon flyttar.