Bantningsflykt

Jag flyr från konton som bara handlar om vikt och träning. Det är det mest oinspirerande jag vet. "HEJ KOLLA JAG HAR TRÄNAT 5 TIMMAR OCH BARA ÄTIT ETT SALLADSBLAD" - blä fy va trist. 
 
Been there
 
För ett par år sedan var jag EXAKT likadan - jag var helt hopplös när det kom till vikt och träning. Tränade som en dåre och åt typ minus, visade gärna upp det på sociala medier - kan jag, kan du! Men vad gömde sig under allt det där? Självhat, låg självkänsla och kroppsförakt. Jag trodde att jag skulle bli mer älskad bara jag gick ner i vikt. Och visst - jag fick acceptans - det är ok att vara tjock så länge man kämpar att gå ner i vikt.
 
Handlar om mognad
 
Någonstans har jag landat i min kropp. I alla fall mer och mer för varje dag som går. Skulle jag vilja gå ner i vikt hade det krävts uppoffringar från min del. Jag hade behövt preciiiis äta mig mätt, röra på mig varje dag och aldrig ätit chark till fredagsmys. Min metabolism är känslig. Men jag tyker inte det är värt det - så jag äter nu håller mig relativt viktstabil. Min kropp vore ett bantningsobjekt för vissa - jag är just nu i acceptans. Jag kan ju aldrig svara på hur det känns om en månad - eller ens imorgon - men just idag så pallar jag inte att lägga efforten som krävs för att bränna fett. Det är en sån frihet att säga det - JAG ORKAR INTE JUST NU. Win!
 
Hälsa är så mycket mer
 
Jag äter för att jag tror på min kost, det känns inte som ett alternativ att äta husman - jag köper inte konceptet. För mig är det viktigt att äta ärligt, det jag tror på. Inte att ha största möjliga valfrihet. Jag byter gärna ut min valfrihet mot ärlighet och lever genuint.
 
Vikthets
 
Därför tycker jag att det inte ger min något med vikthetskonton. Jag följer mer än gärna bodypositiv-konton som boostar min självkänsla. Men att följa andra som kroppshetsar och viktshamar är inte min melodi - jag gillar trygghet och en känsla att äga sin egen kropp. Jag tror inte på att rtt väg att piska sig ner i vikt, att grunda sunda val i att vi hatar vår kropp. Den vägen är för mig ohållbar - jag kommer förr eller senare äta på min skam.
 
Vad tror du på?
 
KÖSS
 
 
2
monica

Du har rätt! Och fin färg på klädsam klänning!😊

Anonym

Du har helt rätt! Önskar jag själv var i den mentala statusen.