En typisk beroendeperson

Hur känner vi igen en berroendeperson? Det finns vissa typiska drag hos en beroendeperson som många har. Man behöver inte känna igen sig i allt men i mycket.
 
Impulsivitet
En beroendeperson är ofta mycket impulsiv. Det beror på dåliga kopplingar till frontalloben. Ofta kan det uttrycka sig i många uppstartade projekt eller att man snabbt tar nya vändningar i livet. Detta är både härligt men ganska tärande för omgivningen om personen inte är medveten om sin impulsivitet.
 
Svart/vitt tänkande
Antingen är saker bra eller så är de skräp. Antingen kör vi 110% eller så ligger vi på soffan och kollar Netflix. Antingen äter vi skitmycket eller ingenting alls.
 
Dåligt tålamod
Jag skall vara smal, igår.
 
Humörsvängningar
Vaddå att jag va glad för en timma sen?! Nu är livet nattsvart - give me a break!
 
Ombytlig livsstil eller möblemang
Antingen byte vi jobb, partner, boende som andra byter underkläder eller så har vi sån spearationsångest att vi blir en del av inredningen på jobbet.
 
Känner du igen dig? Det gör jag! Det som underlättar är ett jämt och fint blodsocker samt insikt att vi är som vi är och övning på att det är som det ska vara. Vi behöver förstå att dessa saker om vi låter dem gå otyglade gör både oss och vår omgivning olyckliga. Vi behöver förståelse att detta finns i oss och att det är okej - så länge vi är uppmärksamma på att det finns hos oss.
 
KÖSS
 
 
2
Anonym

Men kära nån! Detta är ju jag! 😱

Emma Oskarsson

Känner faktiskt igen mig i många av dessa saker, men tror jag har lärt mig hantera det mer och mer när jag blivit mer "vuxen". Lärde mig den hårda vägen om man säger så, haha. Ha en fin dag. <3