Ghee i maten

Detta är ett samarbete med BODYSTORE och innehåller reklamlänkar
 
Jag har insett att jag inte klarar av att äta så fettsnålt som traditionell carnivore innebär - alltså bara kött. Mitt blodsocker låg en hel mmol över vad jag brukar ha på keto och jag upplevde mig få PANIKhunger från ingenstans och blodsockercrasher från h-vetet. Kanske beror det på att jag var en fettbrännande machine innan på keto eller så beror det på att min kropp är grym på att producera glukos ur protein. Vilket som var den fettsnåla varianten (som egentligen inte är så fettsnål med 60% kcal från fett) inte hållbar - vilket allt utmynnade i 2 vecckors frosseri av fullfeta mejerier. När jag insåg att det var fell mitt kropp cravade la sig sug och hetsätning på någon dag.
 
Tillsatt smör funkar inte
 
Jag har dock insett att tillsatt smör inte heller funkar bra. Jag upplever mig äta mer än vad jag borde så det är som att maten blir för god. Nu har jag dock hittat en lösning som verkar fungera bra. Istället för att äta fett i maten dricker jag fett kring måltiderna. Jag lägger i 1 tsk ghee i mitt kaffe och te och det ger mig ett stabilt blodsocker, ingen panikhunger och sänker mitt blodosocker - som dock fortfarande är högre än på keto, men aningen lägre än på bara kött.
 
Ghee i affärerna är jäkligt dyrt så jag köper hellre på Bodystore där man sparar några kronor.
 
Fram till söndag har Bodystore även -25% rabatt på denna ekologiska ghee så det är hur bra som helst!
 
Du hittar Ghee HÄR (klick)
 
KÖSS
 
9
Anonym

Ja,det är viktigt att tänka på vad för mat som är bäst för en själv. Vi är alla olika. Jag började äta som du, iom att du rekommenderade det, och blev jättedålig. Vi är alla olika.

monica

Kan man inte göra ghee själv!? Smälta smör och sila ifrån fast substans.?. Hur är det med potatismjöl, bönor som du åt för en tid sedan?!

Anonym

Jag har försökt att äta fakir kost nu under vardagarna o sen vanlig lchf i helgerna.. men jag hat svårt att få till det med mängderna.. har sökt o läst men inte helt förstått.. ska man äta mestadels kött o fett som tillbehör eller 50/50 eller mest fett? Efter att ha ätit lchf i 20 veckor så har jag gått upp 4 kilo (jag är väl egentligen normalviktig men skulle vilja bli av med några kilon..) o jag blir rädd för att gå upp i vikt av detta med om jag gör fel.. har du nåt tips?💕

Anonym

NU FÅR DU VÄL ÄNDÅ LUGNA DIG, DET KOSTAR JU INTE EN BRÅKDEL AV ATT GÖRA GHEE SJÄLV ÄN MOT ATT KÖPA I AFFÄREN OCH HUR ENKELT SOM HELST, VAD ÄR DET MED DIG EGENTLIGEN ,DU VERKAR JU HELT VILSEN NÄR DET GÄLLER BANTNING, VARFÖR SKA VI LYSSNA PÅ DIG SOM UPPENBART INTE KLARAR AV DIG SJÄLV OCH BYTER INRIKTNING MEST HELA TIDEN PÅ HUR MAN SKA LEVA OCH ÄTA.

Anonym

NU FÅR DU VÄL ÄNDÅ LUGNA DIG, DET KOSTAR JU INTE EN BRÅKDEL AV ATT GÖRA GHEE SJÄLV ÄN MOT ATT KÖPA I AFFÄREN OCH HUR ENKELT SOM HELST, VAD ÄR DET MED DIG EGENTLIGEN ,DU VERKAR JU HELT VILSEN NÄR DET GÄLLER BANTNING, VARFÖR SKA VI LYSSNA PÅ DIG SOM UPPENBART INTE KLARAR AV DIG SJÄLV OCH BYTER INRIKTNING MEST HELA TIDEN PÅ HUR MAN SKA LEVA OCH ÄTA.

Lisa

Hej, jag kokar mitt ghee själv. Tar det i en kopp hett vatten på morgonen, 15 min före frukost och är toppen att steka i. Koka smör långsamt på lägsta värmen tills den delar sig i tre fraktioner. Sedan dekanterar jag de två översta i en trådsil + silduk. Översta lagret fastnar i silduken och ghee rinner igenom. Bottensatsen är kvar i grytan. Det går även att skumma istället för att filtrera och sen dekantera. Då kan du köpa svenskt, lokalproducerat ekologiskt smör. /Lisa

Lisa

Hej, jag kokar mitt ghee själv. Tar det i en kopp hett vatten på morgonen, 15 min före frukost och är toppen att steka i. Koka smör långsamt på lägsta värmen tills den delar sig i tre fraktioner. Sedan dekanterar jag de två översta i en trådsil + silduk. Översta lagret fastnar i silduken och ghee rinner igenom. Bottensatsen är kvar i grytan. Det går även att skumma istället för att filtrera och sen dekantera. Då kan du köpa svenskt, lokalproducerat ekologiskt smör. /Lisa

monica

Tack Lisa för en vänlig beskrivning. Ska prova vid tillfälle.

Camilla

Vill man inte passa sitt gheekok så kan man också göra det i crockpot på hög i 6 tim utan lock. Man bör självklart ha lite koll. Brukar göra på 1-1,5 kg åt gången. Sen sila som Lisa beskriver. Även ett kaffefilter i nylon funkar.