Spikmatta

Detta är ett samarbete med Upgrit 
 
Okej, jag kanske är sist på trenden - men kommer ni ihåg spikmattan som var så poppis för ett par år sedan? Det gör jag!
 
Spikmattan är verkligen en riktig biohacker-pryl som aldrig går ur tiden. När vi ligger på spikmattan skickar kroppen ut kroppsegna hormoner som gör oss lugna. Det funkar mot spänningshuvudvärk, stress, stelhet, sömnlöshet och värk. Det ökar blodcirkulationen och ger en riktig må-bra feeling efteråt.
 
Det gäller att börja lugnt och pova mattan på mjukt underlag. Efter det kan man ka svårighetsgraden och lägga den på golvet med en kudde i nacken. Så skönt att ligga där och meditera! Man tar  flugor i en smäll och känner sig skönt avslappnad och grundad efteråt.
 
Min spikmatta är Bulletproofs egna och går att klicka hem på Upgrit. Du hittar den HÄR (klick)
 
KÖSS
 
 
1
SL

Köpte min för över tio år sen när den blev populär, räddat många stressperioder och sömnlösa nätter. När jag inte kan somna lägger jag mig på den och jösses så skönt man somnar och sover tungt, den verkligen tvingar en att slappna av.
När sonen var mindre, 8-12 år, kunde han smyga iväg i vårt sovrum och så hittade man honom där på spikmattan, - mamma, jag skönar bara ...
Börja försiktigt behöver man inte, första gången skulle jag också vara försiktig och la ett tunt tyg (enl rekommendation) mellan hud och matta, men då kändes det inget så bort med den.
Däremot kan jag sakna effekterna jag fick första gångerna man låg på den, hur det typ pumpar i musklerna och rinner efter ryggraden, så häftigt. Men det har väl och göra med att kroppen känner igen spikmattan (muskelminne) och anpassar sig, slappnar av snabbare.
Spikmatta är verkligen att rekommendera, jag har den som även har magneter i mitten på varje cirkel, vet inte om det har nån effekt... dessutom är den så tunn så man lätt kan vika ihop den och ta med när man reser, tar inte mer plats en vanlig handduk.