Bättre återhämtning

Jag har ju en Oura-ring som jag kan tracka min sömn med. Mycket värdefull! Jag var ju helt sönderstressad förut, det märktes så tydligt på min sömn för ett halvår sedan. Under 3 månader har nu mitt största fokus varit på att återhämta mig, då min kortisolproduktion var så överbelastad så länge att mina binjurar inte kan producera tillräckligt med kortisol. Denna kortisolbrist har gett mig obehagliga konsekvenser som "panikattacker* = (blodsockerfall), darrlighet och yrsel. Innan jag trackade att det var kortisolet så trodde jag att jag höll på att go mental. Som vanligt finns det en biokemisk förklaring och lyckas man ringa in den kan man också göra bra åtgärder så man kan tillfriskna utan att tappa hela sin självkänsla på köpet.
 
Jag har fått göra stora livsomställningar som har krävt enormt mod av mig. Dels är jag en inbiten carnivore och dels är jag en inbiten fastare. Carnivore har jag ätit i typ 2 år och jag har aldrig upplevt en diet med mindre sug på. Fasta gör också under för suget och det har jag gjort i 6 års tid. Tyvärr är min HPA-axel helt trasig och det har krävts att jag får snabbare energi mer ofta då min låga kortisolproduktion gör att jag får jobbiga dippar om jag inte äter. Det har alltså blivit små portioner och en del grönt för mig. Detta vill jag helst hålla på med så lite som möjligt, jag hoppas min kropp läker snart så jag kan återgå till carnivore och PF. Men min kropp får bestämma. Allt för att slippa de jobbiga symptomen, då får jag kriga mot suget istället.
 
Inte nog med det så har jag lagt restrektioner på mina devices, mediterar flera gånger per dag, jobbar stenhårt med oxytocinet och med smarta verktyg på jobbet för att stresshantera. Och det ger resultat. På 3 månader så har min vilopuls sjunkt från 57 till 45 och min HRV ökat från 66 till 140. Jag sover numera 6h och 45 min istället för 5 timmar. Jag har mellan 2,5-3,5 timmars djupsömn och hela kroppen mår så mycket bättre. Jag är helt klart på rätt väg! Den dagen jag kan kära en långtidsfasta utan att må skit och börja med carnivore igen är jag i mål. Jag längtar dit.
 
Trägen vinner!
 
KÖSS