Hur maten hackar hjärnan

När tobaksbolagen gick in och köpte upp 10% av matindustrin i USA på 80-talet så var deras mission att börja hacka maten för att göra den så addiktiv som möjligt för att öka sin profit. Man hade lärt sig mycket om tobaksindustrin och visste att man behövde hacka hjärnan på 2 punkter - man behövde hacka belöningscentrum så den konstant krövde stimuli, det gjorde man genom att hjärnan började associera maten med dopamin och andra härliga signalsubstanser i mycket högre grad än vanlig, obearbetad mat.
 
Inte nog med att man behövde hacka belöningscentrum, man behöver även koppla ur frontalloben som är bromsen för att få oss lättare hooked. Annars skulle det låta såhär: "GE MIG GLASS!" Och frontalloben svarar "Nej, kom ihåg vad din läkare sa" och så skulle den rösten var så mycket starkare och vi skulle inte agera på det. Därför hackar den processade maten oss ur flera vägar.
 
Det är så obehagligt att det faktiskt finns ämnen i vår föda som gör detta, och därför ska vi INTE slå på oss själva när vi tar återfall. Det finns ingenjörer som har som enda uppgift att designa maten så vi blir hooked, Vi är i klorna på dem!
 
KÖSS
 
 
1
Hanna Karlsson

Vad intressant att läsa. Måste veta mer om det här känner jag. Finns det forskningsrapporter eller böcker att läsa på temat?

Svar: ja då :D Sök på Joan Ifland. Kram!
My Westerdahl