Mat som triggar

Jag har haft lite problem det senaste med svängande blodsocker pga min kropp har nedsatt förmåga att producera kortisol. Så jag har tittat på alternativ att ha i handväskan, något som är bra att ha på språng liksom. Så fort jag äter grönsaker lägger jag till resistent stärkelse eftersom jag upplever att jag får mindre sug och större mättnad. Så jag tänkte att rostade bönor är ju skitbra att ha i handväskan.
 
Snart märkte jag att hela min hjärna kapades av den där förbannade påsen. Jag tänkte på den hela dagarna och jag såg till att det aldrig tog slut, gick i varenda mataffär som en jäkla blodhund för att leta upp de där förbenade bönorna. Herregud... Så tillslut så behövde jag inventera och insåg att detta var ju inte hållbart, jag måste göra slut med bönorna. Så fort den tanken kom börjar sockertrokket yla "DU KAN INTE SLÄNGA MAAAT, VA SKA DU NU HA I HANDVÄSKAN, DU ÄR KÖÖÖÖRD" Den vanliga ramsan alltså när man gör slut med en trigger. 
 
Jag tycker det är så lustigt det där, hur biokemin reagerar olika på olika livsmedel. Och jag tycker det är så ovärt att hålla på att kämpa med en trigger som ändå bara tar upp tid och energi. Det som ska funka på pappret kanske inte alls funkar i livet. Jag har en livsregel "Dansar och sjunger maten så ska du inte ha den". Mat ska vara tyst, thats it!
 
Med detta inlägg hoppas jag att inspirera dig att "kill your darlings", ingen mat är värd att ta upp så mycket tankeenergi liksom. Det viktigaste är att ha sinnesro i maten och det får vi bara genom att äta mat som är tyst.
 
Vilka triggers behöver du kasta ut?
 
KÖSS
 
5
Anonym

Varför frågar du läsarna när vi inte får svara? Du önskar ju inte debatt

Svar: Visst får du svara, men jag väljer vilka kommenterar som jag publicerar! Vill du ha live så kommentera på FB
My Westerdahl

Anonym

Kan inte det ständiga suget för olika triggande livsmedel bero på att man generellt äter för lite kcal totalt, i sin iver att minska vikten? Säger inte att det är så i ditt fall, men personligen upplever jag iaf att eventuella sig och liknande försvinner markant
Om jag äter tillräckligt mycket mat över dagen. Vissa ggr när du har illustrerat din mat för en dag så kan det upplevas som ganska lite mat,
Men jag antar du är medveten om det och gör ett val där. I längden är det ju dock oerhört påfrestande att behöva ”slåss” mot kroppens signaler om sug/hunger och det sänker möjligheten man har att vara närvarande och verkligen njuta av sitt liv.

Svar: Håller helt med, äter man för lite drar hjärnan igång! Kram
My Westerdahl

Anonym

Ost som smyger in ibland. Nötter!

Anonym

Ät enl OMAD så slipper ni dessa problem

Marlene

Mandlar! Jag kan äta över 100 g när jag väl börjat... Fast ett större problem är att har jag inte mandlar hemma sà blir det oftast nàgot annat onyttigare som jag faller för (choklad...kex...)