Moderera

Som du märkt går det inte att kommentera mina inlägg här längre rakt av, det är för att det har varit rena vilda västen här inne med anonyma fegisar som skrivit massa skit som bara bidragit med dålig stämning. Jag har alltif haft ett öppet kommentarsfält men det tar bara energi nu för tiden så jag har valt att stänga det.
 
Jag har fått mycket kommentarer om mina sponsrade inlägg. Jag fattar det är inte kul att läsa massa reklam såklart, men jag gör det i syfte att inte gå back på min blogg. En blogg kostar nämligen pengar att driva, både att betala för domän men också för att betala för att få blogga på blogg.se. Mina sponsrade inlägg drar in i snitt 1000kr/mån och då går det breakeven. Jag lägger också ca 5-10h/vecka på att skriva inlägg - jag vill gärna se dem som jobbar gratis i så många timmar i så många år. Däremot kräver vi att media ska vara gratis, och det blir gratis för konsumenten om företag går in och stöttar upp. Jag är dock väldigt selektiv vilka jag jobbar med, får jätteskumma förfrågningar varje vecka från spelbolag, viktminskningspulver och dylikt. De går fetbort då allt jag promotar måste jag kunna stå för.
 
Sen har jag fått svintaskiga kommentarer om att jag "byter diet". Det upplever inte jag det som eftersom jag har ett flexibelt ätande med en topp- och bottenlinje (läs det gamla inlägget här).
Jag är också en trägen biohacker och min kropp har förändrats mycket genom åren. När jag började med LCHF levde jag på bacon och mejerier och rasade ner i vikt. Nu för tiden går jag upp i vikt av den kosten. Eftersom jag var 2 cm till utmattning i våras behöver jag ta hänsyn till att min kropp har svårt att producera kortisol och lägga om kosten efter det. Jag pusslar och är nyfiken och vill hitta det som är optimalt just nu, så jag kan må optimalt bra just nu. Jag försöker läka min stressade kropp och bjuder in er på den resan. Det är inte så att jag pendlar mellan pulver, viktväktarna och GI - jag exprimenterar med grönsaker och resistent stärkelse men håller mig alltid inom ramarna för lowcarb. En person som äter filmjölk till frukost idag och macka imorgon anklagas inte för att byta diet, men jag som äter grönsaker till lunch men bara kött till middag får en hel del skit av anonyma fegisar på nätet.
 
Tillsist: Detta är ingen viktnedgångsblogg. Detta är en blogg om sökandet efter hälsa och sinnesro efter nästan dött av min övervikt. Det är milsvid skillnad på det. 
 
Nu tänker jag lämna det här. Nu vet du vad jag tänker mer. Har du frågor eller funderingar så kommentera gärna på Instagram, där svarar jag då klimatet är bättre eftersom folk inte är anonyma där på samma sätt. Och kom ihåg: det är ingen som tvingar in dig på denna bloggen. Gillar du inte vad du läser, läs något annat och ta ansvar över din energi. Blir du skitarg så gå i 12-stegsprogram och följ annat som gör dig glad istället. Jag vägrar vara din slagpåse.
 
KÖSS
 
 
11
Birgitta Höglund

Mycket bra skrivet, My. Låt inte de anonyma fegisarna sätta stopp för din väg mot en bättre hälsa, de är bara avundsjuka.

Och att ta betalt för ett jobb man utför, hur kan folk tycka att det är konstigt? Alla brukar väl vilja ha lön för ett arbete de utför. Men vi bloggare ska dela allt helt gratis, annars är vi giriga...

Jag har sällan reklam på min, men tjänar en liten slant på mina kokböcker och de samarbeten jag haft genom åren, inte mycket men tillräckligt för att ge mig möjlighet att förbättra min hälsa ännu mer med hjälp av bra mat, hälsoresor och få en liten guldkant på min tillvaro.

Lena i Umeå

Jättebra inlägg. Jag har själv som mål att alltid vara respektfull och konstruktiv. Lyckas inte alltid, men försöker. Men bland de kommentarer jag läst här verkar många verkligen bara vilja använda dig som slagpåse, som du så fyndigt uttrycker det. Och man undrar ju varför folk ständigt återkommer till en blogg de inte verkar uppskatta. Själv läser jag gärna vidare om din hälsoresa, och uppskattar att du skriver.

SL

Så himla bra, visst det innebär mer jobb för dig, men det har verkligen varit otrevliga kommentarer här.

Helena

Nej,men fy så tråkigt..inte ska du vara en slagpåse!
Gör det du mår bäst av..hurrar dig som lyckats så bra!
Jag har själv vänt sjukdom till att orka med livet igen..
Kram

Elisabeth G

Jättebra My! Jag har ofta undrat hur du kunnat vara så tolerant mot de anonyma gaphalsarna som bara är ute efter att gnälla och sänka dig. Du gör alldeles rätt!

Hannas krypin

Klokt beslut! Har tänkt många gånger att det inte är ett trevligt klimat här. Kram ❤

Anonym

Du är fantastisk, tro inget annat! 🥰

Sara

Go Go! Hejja! Hejja!
Jag tycker det är trist med sponsorinlägg men jag är tillräckligt utvecklad så jag kan scrolla och jag gillar bloggen och dig ändå! Klart du ska tjäna en slant ibland!

SonjaS

Bra skrivet!! Och rätt har du i alla punkter, skit i de troll!

Ann-Sofie

Fortsätt som du är My och låt ingen missunnsam trycka ner dig. Du är så mycket bättre än dem. Krya på dig😍🌹

Ulrika

När jag började blogga typ 2009 så fick jag också mycket hat och jag lade ut dom kommentarerna i inlägg istället och då blev det inte så roligt att fortsätta..
Jag anser att människor som kommenterar elakt bara är avundsjuka :)