Tips på en bra podcast

Här om dagen fick jag tips om en riktigt bra podcast: Avsnitt 61 av podcasten Peak human som intervjuar dr Joan Ifland som har en PhD i addictive nutrition och är en världsledande expert inom missbruk av processad mat. Jag vill varmt rekommendera det avsnittet då jag lärde mig så himla mycket.
 
Det Joan pratar om är saker jag inte visste, men också saker jag hade en aning om men inte var så allvarligt. Dels berättar hon hur tobaksbolagen gick in och köpte upp matindustrin när det började bli tydligt att rökning var farligt och cancerframkallande. Dem satte då sina experter på att utforma maten så den blev beroendeframkallande. Hon berättar också hur dem riktade reklamen, mot mödrar och våra omvårdnadspersoner så att vi får vår drog från dem som ger oss kärlek och därför förstår inte vår hjärna att det är farligt. Man riktar även reklam mot barn, varvat mellan barnprogrammen.
 
Hon pratar också om hur den morderna maten bygger om vår hjärna så vi tycker att den smakar bra. Egentligen gör den inte det och det är något jag har tänkt på. Idag har jag varit ifrån socker och skräpmat i snart 5 år och det har återställt min smakflora, jag tycker morötter smakar supersött medan andra tycker det kan vara träigt. Jag vet också när jag tog fel dricksglas och råkade smaka på sprite istället för bubbelvatten och upplevelsen var så vidrig att det var som att doppa tungan i salt! Smakade kemiskt hopkok och urk! Där stod jag och spotta och fräste medan andra gick runt och njöt! 
 
Hon belyste även en annan intressant sak och det var hur beroendeframkallande mejerier är. Det är lätt att tänka att det är naturligt osv, men det är ju naturen som utformat det för att våra bebisar ska vilja äta det så de växer sig stora och starka.
 
Väldigt intressant avsnitt som jag rekommenderar varmt!
 
KÖSS
 
 
1
monica

Vi blir itutade att industrin har bättre koll på näringsämnen i maten, än vad vanligt folk har. Mejerier är onaturligt, andra djurs mjölk.

Svar: Eller hur!!
My Westerdahl