25 osockrade år

Helgen spenderades på ett helt fantastiskt event "25 osockrade år" för att fira att det var 25 år sedan Bitten myntade begreppet sockerberoende. Det var helt magiskt!
 
 
 
Efter jobbet mötte jag upp min bästa vän Ann-Ida och vi tog tåget till Stockholm. Båda var helt sjukt trötta - det var tredje jobbresan för mig sedan söndagen😳För att återhämta oss satt Ann-Ida och spelade mobilspel medan jag satt och virkade - haha, man har verkligen olika saker för sig för att avlasta hjärnan😜
 
 
Lördagen började inte bra, vi sov helt galet dåligt och jag sov bara 4h och trekvart - vaknade upp supersur och med världens resehangover - och blev mörkrädd att jag skulle ställa mig och föreläsa med detta moodet. Efter lite frulle och meditation så vände det dock. Den mest bidragande faktorn var att jag är superextrovert och hämtar energi av att hänga med andra. Vid 11 var det soundcheck och vi fick passa på att mingla. 
 
Sen körde allt igång vid 14 och dagen inleddes av Ewa Meurk som anordnat det tillsammans med Babben Larsson - båda två blev avgiftade av Bitten i tidigt 2000-tal. Sen kom Bitten upp och rivde av världens föreläsning där hon berättade historian bakom allt. Hon åtföljdes av Ewa Meurk som pratade om biokemi och sin nya bok, Anders Olsson om hur Medveten andning kan dämpa sockersug och så var det min tur att dra min lifestory. Det kändes bra, jag hade jättekul och jag hoppas att ni som var där också hade det fint. Efter mig var det Ann Fernholms tur att prata sockerindustrin och så hade vi en paus med charkbricka. Efter pausen körde Babben som var klockren och därefter kom Annikasinspira som pratade sockerberoende och barn. Sen var det Börje Dahls tur om diagnostisering av beroende och sen körde fina Milla som är 17 år och sockerberoende sin lifestory. Det var väldigt rörande, dels för att hon har en stark historia och är sjukt bra på att föreläsa och dels då jag fick äran att sockerdetoxa Milla för drygt ett år sedan och hon har varit clean sedan dess. 
 
Allt överskott gick till Bittens skatteskuld som hon fick då samhället vände henne ryggen och la ner hennes mottagning där hundratals patienter stod i kö för behandling. Det blev väldigt fint alltihopa. Jag grät säkert 7 gånger under dagen😂 På kvällen var det middag, levande musik och mingel! Och så körde Babben stand up! WOW! Detta var det bästa och finaste eventet jag varit på hittills - TACK Ewa & Babben för en kanondag! Kunde ju inte bli mycket bättre!
 
KÖSS
 
 
2
Marie

Skriver under på allt! Djäklar i min låda vilken kanondag! Nu kan jag känna hopp igen. Ni är guld värda allihop! Tack och kram. Marie

Ann-Catrin Bergström

Hej
ja det var intressant att läsa om . Var nånstans var det mingel och detta med Babben Larsson?