Allergitest

Detta är ett samarbete med Medisera
 
Det är ett herke att få till ett allegiprov i vården på grund av att det är så dyrt. Jag som har konstaterade allergier fick tjata på min läkare i månader för att kolla upp dem igen och jag fick inte alla som jag ville. Det är viktigt att veta ens allergier för även om vi inte får en chock när vi äter dem så kan vi få konstiga, lågmälda symptom som huvudvärk, mörka ringar under ögonen, känslig hy.... Vissa menar till och med på att histaminpåslaget bidrar till sug och cravings! Därför är det såå viktigt att veta vad vi tål och inte tål.
 
Jag var sjukt nyfiken på om jag tålde komjölk. Jag triggar utav bara h-vete på mejerier och känner att jag mår blurk i kroppen när jag äter det. Mitt logiska tänkande fattar att jag ska ge attans i mejerier, men beroendehjärnan behöver se det svart på vitt. Därför tog jag allergitest Födoämne hos Medisera som innehåller:
 
  • Äggvita
  • Mjölk
  • Torsk
  • Ris
  • Jordnöt
  • Sojaböna
 
Där konstaterades att jag var allergisk mot ägg, nötter, soja ooooooch.... MJÖLK! Så skönt att se det svart på vitt - det är inte jag som är tokig utan min kropp triggar faktiskt på mjölk! Inga konstigheter alls! De andra visste jag redan så det var ingen nyhet. Jordnöt är de enda jag chockar på, de andra får jag inga stora symptom på - men undviker allt så jag inte får de där läskiga molande symptomen.
 
 
KÖSS
 
 
 
6
Anonym

Du har ju sagt att dina symtomen och allergier har läkt ut på LCHF och carnivor. Enligt detta testet har det ju inte skett. Kanske du har fått mildare symptomer? Men det är ju ganska ointressant, egentligen, iom att du fortfarande inte tål det. DET är däremot intressant. Spännande.

Anonym

Svar till anonym. Att du får ett svar avgör inte hur stora symptom man får. Jag fick inte så starkt svar på katt men mår jättedåligt med katt i rummet. Så mängden i svaret, alltså titern kan vara ganska liten men ge stora besvär för patienten.

Anonym

Jo, jag är klar över det, men det är inte det jag kommenterar. Hon har tidigare skrivit att kosten har läkt ut allergien. Något som nu motsägs. Det är viktigt att hålla tungan rätt i mun när man säger sig vara utbildad för att ge andra råd om kost. Tvivlar inte på att LCHF är bra, men mirakelkur? Allergier kan säkert bli hjälpta, men nu snackar vi om ett forum som mååånga följer, som mååånga sätter sin lit till, och vissa betalar för kosthjälp. Då borde det vara viktigt med att vara noga med inte bara VAD som blir sagt men oxå HUR.

Anonym

Hon är en skojare med en enda målsättning, att klå svaga följare på pengar, att ni inte vaknar upp och tar egna ansvar för era liv, hon säljer ju allt skit som hon kan tjäna pengar på.

Anne

Allergiprover visar bara om det finns antikroppar i blodet mot ett ämne, t.ex ägg. Om du har antikroppar mot ägg och får allergiska symtom, ja då har du en äkta IgE-medierad äggallergi och ska undvika ägg. Har du antikroppar mot ägg men inga symtom- ja då har du ingen allergi och ät så mycket ägg du vill! Har du inga antikroppar mot ägg men reagerar med symtom när du äter det, ja då kan du ha en icke allergisk överkänslighet, undvik då ägg! Skälet till att vården inte vill kolla om en massa allergiprover beror på att det är ganska ointressant vad proverna visar. Ett undantag är om du reagerat med anafylaktiska symtom, då vill man veta exakt vad man reagerat på, då kan man även mäta mängden antikroppar. Det förekommer även kors-reaktivitet att du kan få positivt svar på baljväxter om du är allergiskk mot jordnötter t.ex. Att "trigga" på mejeriprodukter har inget med allergi att göra, det har mer att göra med ett avvikande ätbeteende.

Anonym

Anne, tack för bra beskrivning. Helt onödigt att ta dessa testerna och det är också det vården säger.