Bli vän med vikten

De flesta hamnar i en punkt i livet då vi känner att vi inte väger eller ser ut på ett sätt som vi vill. Kanske har vi gått upp i vikt mer än vad vi trodde.
 
Det är lätt att gripas av fullständig panik och kroppshat. Skammen kommer som ett brev på posten och när vi känner skam vill vi inte visa oss utan vi drar oss undan. Att dra sig undan är ingen bra lösning på problemet, det förvärrar skammen och gör att vi går in i en ond cirkel. 
 
När vi känner skam och att allt känns jobbigt i en viktuppgång är det viktigt att se att detta bara är ett nuläge - det finns inget skamfullt i att gå upp i vikt - det viktigaste är att förstå att det är en startpunkt. Istället för isolering behöver vi göra tvärtom - vi behöver andra människor och vi behöver närhet för att förstå och acceptera att vår kropp duger no matter what!
 
Viktigt att älska vår kropp precis som den är  - vad vi än väger. Därför är det viktigt att bara väga sig om vi kan hantera siffran, annars är det kontraproduktivt.
 
KÖSS
 
 
3
Titti

Hej, man behöver/ska inte känna skam över att man gått upp i vikt.
Jag tycker däremot att man måste rannsaka/fråga sig själv ”hur gick det här till?” Äter jag något jag inte borde och i så fall varför gör jag det.
Själv tycker jag vågen är jättebra, den visar ju redan rätt tidigt att man är på väg upp i vikt och har goda möjligheter att göra något åt det.
/Titti

Anonym

♥️♥️♥️

Tack!

♥️♥️♥️

Anonym

♥️♥️♥️

Tack!

♥️♥️♥️