Frustration

Det vanligaste jag som beroendeterapeut möter är frustrerade klienter. De vet EXAKT hur de ska äta, ändå kan de inte låta bli att äta skräp. De vet exakt vad de vill och vad de måste, ändå så slinker de rakt ner i träsket om och om igen! 
 
Så varför all denna frustration? Frustration bottnar i en ilska mot oss själva - det är en tydlig signal att vi är arga och besvikna på oss själva för att vi en gång i tiden, kanske till och med flera gånger i tiden, valt bra val tidigare. Är vi inte frustrerade så innebär det att vi inte vet vad som måste göras, men de flesta av oss känner en frustration för att vi är så pålästa.
 
Så varför gör vi inte det vi ska göra?
För att vår hjärna är kapade av vårt matberoende! Det tar liksom över all logik och alla tankar, maten är inget kognitivt problem. 
 
Känner du en frustration när du tänker på maten tyder det starkt på att du är välutbildad inom mat, kost och hälsa - du vet exakt vad som behöver göras, men du gör det inte. Dag för dag bryter den frustrationen ner din självkänsla och ditt självförtroende, vi slår oss själva gula och blå för att vi känner oss misslyckade och dåliga. DÄRFÖR behöver vi behandling, det är ingen one man show, vi behöver verktyg och stöttning!
 
Jag hade ALDRIG klarat att gå ner 95 kilo på egen hand och att leva sockerfri bara sådär! För det behövde jag verkligen hjälp!
 
Något som hjälper är att inventera frustrationen: Vad är jag arg på? VEM är jag arg på? Vad vill jag göra? Varför gör jag det inte?
 
Det som är jobbigt med maten är att vi måste äta flera gånger per dag, en svag stund och vi slinker dit. Vi behöver något större, något som håller i längden och inte bara en ny diet.
 
Läs mer om våra sockerkurser HÄR(LÄNK)
 
KÖSS
 
 
 
 
2
Anonym

Hej. Är det någon fysisk kurs i November? Häls Maria

Svar: Hej Maria! Jajjamen, i Sthlm! Följ länken! Kram
My Westerdahl

S

Vad har hänt med kommentarerna?

Svar: Jag har börjat moderera :) Kram"
My Westerdahl