Ny chans

Efter ett mardrömsår med 9 flyttar, belastning privat, husbygge och ja... Du som följer mig vet! Konstaterande: jag väger mer än vad jag vill. Och min garderob är för liten! Har jag brutit min abstinens? Nej - men jag har ätit livsmedel som missgynnar viktnedgång som mejerier och nötter. Har man vägt 170 pannor som jag har så står fettcellerna tomma och bara går och väntar på att få fyllas på igen. Lägg till att jag har PCOS vilket innebär att jag snittar -500 kcal per dag mindre än en kvinna som inte har det i förbränning. Livet är orättvist och jag kommer livet ut få beakta min vikt - det kommer bara att förvärras med åren. 
 
För bara ett par år sedan innebar viktuppgång KATASTROF! Vikten var mitt allt och det var mitt mått på vad framgång är. Idag är jag äldre och tycker också att nå sin idealform är ett mått på framgång - MEN med den betydande skillnaden att vikten inte längre definierar mitt jag. Jag kan både vara älskad, inspirerande, omtyckt och värdefull fastän jag går upp i vikt. De korrelerar inte längre. Jag blir såklart trött på att jämt behöva vara såhär strikt, men det är min lott i livet - jag kommer alltid få ha vikten i bakhuvudet. Men å andra sidan - jag har varken problem med pengar, karriär eller äktenskap. Vi alla har olika områden i livet där vi utmanas - och utmanas i olika perioder i livet. Min lott föll på vikten, så är det bara.
 
Du som följer mig få stå ut med detta. Vissa perioder prioriterar jag matglädje - jag åker till något härligt land och äter och smakar mig fram enligt mina ramar. Då går jag upp i vikt och du får se en knubbigare LCHFingenjör. Andra perioder prioriterar jag hälsa och rutiner - då blir jag strikt och då får stå ut med en smal LCHFingenjör. That's who I am och jag hoppas att jag får vara med och inspirera dig på din resa i vilket format jag än är i!
 
Jag har inte haft jeans på hela sommaren - på sommaren lever jag i mina rosa kjolar och prickiga 50-tals klänningar. När jag skulle sätta på mig ett par brallor sa det bara STOPP! DÄÄÄR var det a little bit to much ass. Då var det dags igen! Lägga smaka, njuta åt sidan och plocka fram verktygslådan! Jag köpte en digital våg, laddade ner Lifesum, brainstormade fram lösningsförlag och skrev ned en sprillans ny matplan åt mig själv. Men framför allt - jag gick och köpte ett par nya jeans! 
 
Det finns ingen skam i detta. Det finns ingen skam i att gå upp i vikt. Människor dömer inte mig för att jag går upp i vikt, det är liksom bara i våra egna huvuden. Och gör dem de är det inga vi vill beblanda oss med ändå. Vi är lika vackra och har samma värde och har samma grymma personlighet vad än vågen och jeansen säger! Då kan vi till och med hitta pepp och inspo i en ny viktresa! 
 
Jag satsar högt denna gång! Jag triggas mycket av mätbarhet och högt satta mål - därför sätter jag målet högt denna gång: -100kg! Jag VILL komma ner i den gyllene siffran! Mitt beroende och min karriär har alltid veto - krävs det att jag svälter mig kastar jag in handduken, då är det inte värt det!
 
Nu kör vi!
 
KÖSS
 
 
13
Annica

Glöm inte bort stressen. Stress gör att kroppen går i försvar och man går upp i vikt. Heja dig!

Annica

Glöm inte bort stressen. Stress gör att kroppen går i försvar och man går upp i vikt. Heja dig!

Annica

Glöm inte bort stressen. Stress gör att kroppen går i försvar och man går upp i vikt. Heja dig!

Anonym

Heja, heja! Det här klarar du! Ser fram emot den nya underrubriken på bloggen ;-)

monica

Hälsa, glädje över livet, att finnas till här och nu, sitter INte i antalet kilon. Heja dig!

Linda

Oavsett om du har fram eller motgångar är du min största idol! Tack för att du är du!

Anonym

skulle ni ta körkort hos en bilskollärare som privat krockar mest hela tiden????

Ullendotter

Hej, jag måste bara få fråga! Du skriver att du har högt satta mål, jättebra; -100 kg.
Ska du gå ner hundra kg eller ska du gå ner till hundra kg? Felskrivning? Oavsett vilket, stort lycka till.

Anonym

Ha ha! :-D

Anonym

Men seriöst? Nr 9 då... Mena vad du vill, men... Jag har iof själv skrivit att man inte ska hacka på andras kommentarer, men det går liksom inte att plassa ditt bidrag vare sig som ris eller ros. Inte konstruktivt iaf.

Maria

Kör hårt!

Anonym

#10 (Jösses, sitter du och räknar kommentarerna eller ser du nåt som jag inte ser?)

Inser du verkligen inte det lustiga i Ullendotters kommentar (som förstås var den jag skrattade åt)?

Anonym

???