Sluta ät för mycket

Många utav oss lider av överätning - att vi faktiskt äter för mycket när vi väl äter. Det är också väldigt enkelt att stå och småäta när vi lagar maten. Som tur är finns bra bot på det - vi ska inte hålla på att syssla med mat när vi är sådär rå-hungriga. 
 
Det bästa tipset är att inte laga mat inför varje gång vi äter. Jag lagar sällan mat, men när jag väl gör dert blir det MYCKET mat! Och jag lagar "helt fel" tidpunkt - jag lagar alltså inte inför en måltid utan mellan måltider. Då är jag inte hungrig, småäter inte eller råkar äta för mycket. Istället lägger jag upp i färdiga portioner och lägger in till senare. Då riskerar jag inte att överäta för att det finns mer tillgängligt eller småäta för att jag är hungrig när jag hanterar maten.
 
Det gäller verkligen att vara smart och se vilka ens fallgropar är och vad vi kan göra för att undvika att trilla ner i dem. Det gäller att jobba smart med sitt matmissbruk.
 
KÖSS
 
 
6
Anonym

Nu blir jag förvirrad. När jag ser på bilden; är det bara en illustration, eller är det din mat? Du säger ju att du äter carnivor och inte grönsaker. Hur får man förresten nog fett i sig på carnivor utan tillskott av annat än animalier? Det blir gärna mer protein än fett, men det kanske är ok?

Anonym

Jag är precis tvärtom. Jag äter upp matlådorna eftersom de är så lättillgängliga. Jag lagar istället en lagom portion och ser till att inte ha för mkt mat hemma.

Linda

Så gott det ser ut!

FSHD Daniel

Bra tips! Man kan komma långt genom att "bara" vara lite mer medveten :)

Ullared blogg

Det du skriver är bra och många som har svårt att sköta kosten känner nog igen sig. Man äter för mycket när man väl äter och så även småäter emellan.

En riktig fallgrop som många hamnar i och det gäller helt enkelt att planera och kanske göra större måltider så man kan spara och bara värma på.

Tar med mig ditt inlägg. Bra tips!

Anonym

För dem som överäter är det väl inte så väldigt svårt att värma en portion till