Du missar ingenting

När vi pratar sockerfrihet får många sig en stor chock. Det känns som att hela världen rasar samman och att ingenting någonsin blir roligt igen. Det är därför många tar återfall, hjärntvätten gör att vi tror att de som äter socker har det så mycket roligare än vi. Vi ser hur andra äter godis framför Mellon, fikar på kalasen och äter bullar på fredagsfikan och vi bär en föreställning om att de har de så mycket bättre än vi. 
 
News flash: DU MISSAR INGENTING
 
Alla vet att socker är dåligt, ett gift som gör oss feta och sjuka. Inte i för stora mängder tror vi, men det är lite som att röka en cigg då och då - varför ta risken? Trots att gemeneman vet att socker är skadligt, varför väljer vi då att inta det varje dag? Det handlar om en rädsla, om att vi alltid kommer gå omkring och vara sugna, att vi alltid kommer känna att något saknas oss. 
 
Det beror på att vi är hjärntvättade att tro det. Men när sockerätaren får ett blodsockerfall och ständigt är på jakt för att höja blodsockret, när mellofrossaren ligger med magont och när kollegornas hjärna blir helt upptagna av nästa sockerkick, vad är det vi avundas dem? En som inte behöver sockret tänker på annat, mår bra efter mellon och känner sig mätt och nöjd. Det är hjärntvätten som får oss att tro annorlunda. Du behöver inte socker - du behöver frihet.
 
Istället för att tycka synd om oss när suget kommer - hylla det och känn friheten! Jag som varit sockerfri i åratal kan intyga dig - jag saknar det aldrig. Istället känner jag mig fri och stark och är glad att vara av med hjärntvätten.
 
KÖSS
 
 
12
Jasmin

kan du svara på kommentarerna till ditt "kosttillskott"-inlägg? varfrö har du ens bloggen om du inte kan besvara frågor och tankar avseende de inlägg du skriver? är det bara cellbes-spons som är intressant eller?

Carina Olsson

Tack för dina kloka ord, kram :)

Anonym

Tack. Har bokmärkt detta för att läsa vid behov. Har återfall och är på ruta ett. Har bestämt mig att resetta och dessa ord kommer jag att behöva. Tack 😊

Lena i Umeå

Efter snart 10 år utan socker (i princip) kan jag verkligen hålla med. Jag saknar inte socker. Visst kan jag tänka om jag ser en bakelse eller lösgodis att det ser gott ut, men jag vet samtidigt att den korta stunden sött i munnen aldrig är värt de besvär det ger (IBS, sömnproblem, ökad vikt).
Största problemet är ju omgivningen som är så bekymrad över att jag inte "får" äta fikabröd. Det verkar svårt att förstå att det är ett val jag själv gjort, inget som nån tvingar på mig.

Anonym

Så är det verkligen. Jag märker det på konferenser då andra behöver Godis och jag inte alls känner av eftermiddagens trötthet från förr.

Anonym

Så är det verkligen. Jag märker det på konferenser då andra behöver Godis och jag inte alls känner av eftermiddagens trötthet från förr.

Anonym

Så är det verkligen. Jag märker det på konferenser då andra behöver Godis och jag inte alls känner av eftermiddagens trötthet från förr.

Katerina

Om man är sockerfri tillräckligt länge avsockras smaklökarna. Då upptäcker man hur otroligt och smärtsamt söta många matvaror är. De blir inte längre goda utan kan istället tom göra ont i munnen och tänderna. Smaklökarna blir så socketkännsliga att även en 90%-ig choklad upplevs tillräckligt sött och god. När man är där vill man inte längre ha dessa översötade fikabröden, godiset men även ketchup eller inlagd sill. Man tycker inte det är gott längre.

Anonym

Katerina, precis så är det. Man får en sockerchock av morötter och paprika också.
Den stora grejen är ju vad man förhoppningsvis slipper på längre sikt utan socker, där ligger den riktiga vinsten.

Elisabeth G

Ja, Katerina, jag minns när jag efter ett knappt år med LCHF smakade på en Dajm, som var mitt tidigare favoritgodis. Det var så sött så det var rent äckligt! Det liksom brände på tungan och var allmänt vedervärdigt.

Ingela

Har för mig att My flera ggr skrivit här att hon inte hinner svara på bloggen. Att hon däremot svarar på Instagram. Värt att prova, Jasmin.

Anonym

Kanske onödigt med blogg i tillägg om man inte har tid till den? :)