Gå vidare

Här i veckan låg jag hemma med massa självömkan. Mitt omedvetna la upp den ena och det andra jobbiga som hänt i mitt liv framför mina ögon. Allt kändes hemskt och jag mådde skit och det var sååååå synd om mig. När vi hamnar där, hur mycket bidrar vi till livet då? Inget alls. Vi blir helt uppslukade av vårt eget och alla jobbiga känslor. 
 
När maken kom hem berättade han om en oerhört tragedi på jobbet. Han arbetar på barnakuten och där hade ett barn fått en hjärnblödning helt oförvarnat och gått bort. Han berättadr om de förtvivlade föräldrarna. Snacka om att man rycks ur sin självömkan - herregud vad små ens problem blir i perspektiv.
 
Vi behöver komma ur vår självömkan, den ger liksom ingenting - och vi lever inte för alltid, våra dagar är inte självklara. 
 
Det gäller alltså att komma ur negativa tankemönster ASAP. Jag har 2 knep som jag använder mig av.
 
Jobbig känsla
Steg 1: Sätt namn på känslan. Är det rädsla, sorg, ilska? 
Steg 2: Känn efter i kroppen var den sitter
Steg 3: Tänk *Tack mitt omedvetna för känslor och tankar från det förflutna*
 
Känslor behöver uppmärksammas och de sitter alltid i kroppen. När vi namnger dem och tar reda på var de sitter kommer de alltså blekna. När vi trycker bort dem så växer dem.
 
Jobbig situation
När det kommer till jobbiga situationer så är det viktigt att vi släpper taget om dem asap och fokuserar på nuet. Att vara arg är som att dricka ett gift och hoppas på att någon annan dör. Det bästa knepet är att skriva ett brev till den du känner att du har en jobbig situation med, utan att skicka brevet. Försök beskriv så gott du kan hur du känner och upplever situationen. Då sörjer du den och kan släppa taget.
 
KÖSS
 
 
9
Anonym

Kära nån. Det är lov att må dåligt när du mår dåligt. Att stressa sig igenom en svår period kan vara direkt skadligt. Självklart, sätt ting i perspektiv, men livet går upp och ned. Att andra har det värre betyder inte att man inte ska få lov att själv få gå igenom - i den takt man behöver - egna ting som måste bearbetas. Detta inlägg går stick i strid med dina tidigare inlägg om stress. Men för all del, om situationen går över till att bli till en depression så snackar vi om något annat. Också- har inte din pojkvän tystnadsplikt?

SonjaS

Hej, har varit precis i samma läge som du de senaste dagarna, varifrån kommer skiten undrar jag. Jag vet, jag misslyckas hela tiden, sen åratal. Vet inte varför, de minsta handlingar går snett och hur mycket jag än jobbar, inget funkar i min business och jag söker jobb sen 3 år (och jag är högutbildat!).
Jag tycker det är svårt att följa ditt råd- lever i nuet...visst är det bättre än att drunknar i självömkan, men vad ska jag göra, jag har nått ändpunkten typ, Att leva i nuet ändrar ingenting för mig, även om jag vet att andra har det ännu sämre. Jag har försökt med så många vägar och metoder och nej, ingen succé för mig!
Ingenting funkar när man är född som underdog i en underdog familj som hade aldrig tur i livet.
Visst kunde man säga det är ett tankemönster - men så är det inte! det finns folk som har aldrig tur och har alltid dåligt i livet (även om de flesta vill inte tro det).

Anonym

Till dig som pratar om tystnadsplikt. Sålänge man pratar om en händelse och inte en person så är det okej.

Tex skulle jag som vakt kunna berätta att jag jobbade på ett köpcenter där jag grep en person som stulit drogmat.
Jag kan däremot inte berätta namn, vem, vad jag fick reda på om personen etc.

Anonym

Till dig som pratar om tystnadsplikt. Sålänge man pratar om en händelse och inte en person så är det okej.

Tex skulle jag som vakt kunna berätta att jag jobbade på ett köpcenter där jag grep en person som stulit drogmat.
Jag kan däremot inte berätta namn, vem, vad jag fick reda på om personen etc.

Anonym

Wow, behövde läsa detta, väldigt bra tips👍

Sofie

Hej!

Titta gärna in på min blogg där jag med bilder och humor försöker skildra att vara kvinna idag med allt vad det innebär, viktkamper, pyskisk hälsa, mammarollen, kärleksrelationen ja allt det där och detta trots att jag inte ritar så bra men bara tycker det är kul.

http://vardagsangst.se/

Katerina

En gammal man sa till sitt barnbarn, "Min son, inom oss pågår det en strid mellan två vargar."
Den ena är Ondskan. Det är ilska, svartsjuka, girighet, förargelse, underlägsenhet, lögner och egoism.
Den andra är Godheten. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, ödmjukhet, vänlighet, empati och sanning. "
Pojken tänkte efter och frågade sedan: "Farfar, vilken varg vinner?"
Den gamle mannen svarade tyst: "Den du matar."

Anonym

#3, riktigt, men tystnadsplikt är mer än det... Kram

Anonym

Hm, ser ut som att mitt meddelande inte har kommit fram. Skrev en kommentar till personen som beskrev vad tystnadsplikt är, i korthet att inte identifiera personer. Det är sant, men tystnadsplikt är mer än det ! ;)