Lära sig nytt

Det finns en intressant bok jag är mitt uppe i att läsa: Feel better fast and make it last som är skriven av Daniel G. Amen som är läkare och specialist på hjärnan. Den är lite tungrodd så det går inte supersnabbt men den lär oss många bra knep och knåp. Han poängterar att det inte växer några nya hjärnceller men nya kopplingar. Därför behöver vi träna upp dessa genom att lära oss nytt.
 
Jag har alltid älskat handarbete, när jag var liten sydde jag och borderade massor och i grundskolan var mitt favoritämne syslöjd. Min lärare tyckte jag var så duktig att jag borde söka in till ett gymnasium som hade inriktningen sömnad - så blev det ju dock inte, men intresset för handarbete har alltid funnits där. Idag är det enklare än någonsin att lära sig nytt med internet och något jag alltid velat kunna är att virka. Jag kan sticka och brodera men virkning har jag aldrig lärt mig. Jag bestämde mig för att anta utmaningen och sätta igång, tillsammans med Jarbos virkskola (blogg) där de lägger upp virkningen i olika steg där jag kollar på videos i som visar det väldigt tydligt har jag lärt mig sticka min första mormors-ruta. Det känns så kul - handarbete är både hjärngympa och mediatation. Hjärngympa när man lär sig något nytt och följer mönster, meditation när man gör bulken.
 
En dröm jag har haft är att ha ett eget syrum med symaskin, tyger och olika tillbehör, där jag kan skapa kläder och fina hushållstextiler i mönster, blommor och spets. Jag skulle behöva gå en kurs i sömnad, men det vore jättekul.
 
Vi måste sätta lärande som prio i livet - att lära nytt är som att gå på gymmet för hjärnan, vi blir starkare, smartare och mer vitala. Det är viktigt att alltid ha med sig lärandet i livet för att inte tappa. Jag tycker hjärnan är så häftig också - sitter man på kvällen och gör något jättesvårt, går och lägger sig och dagen efter är det som att hjärnan bearbetat allt och plötsligt kan man!
 
KÖSS
 
 
 
 
2
monica

Krokning, även kalla tunisisk virkning är kul. Fortfarande inte fattat hur man krokar runt eller använda den prylen med krok i var ände.

Alice

Tycker att vi alla ska bli snällare mot varandra här på nätet <3. Det du ger till andra får du tillbaka <3<3. Därför vill jag ger ER alla en stor KRAM samt att ni ska få mina bästa shoppingstips hur jag sparar pengar <3<3<3

Campadre:
https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817

Lyko:
https://referme.to/9vACAmo

Best secret:
https://www.bestsecret.se/r.htm?rc=K5UKQ33DLZE4S&c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

Refunder:
www.refunder.se/b/Spara50

NI ÄR BÄST <3