Masterplan

Som sockerberoende är vi ofta kontrollfreaks och känner stort obehag för det okända. Det okända innebär oförutsägbara händelser som vi inte kan kontrollera. Många undrar hur jag kan vara så lugn i processen att söka nytt jobb, att det skulle vara läskigt att lämna ett jobb när man inte har något nytt.
 
Något som hjälper mig mycket i min vardag är känslan av mening & syfte. Att det finns något som är mycket större än mig själv - mänskligheten, jorden, evolutionen. Att det finns en masterplan och att allt blir som det är meningen att bli.
 
När vi ser oss omkring möts vi av människor som levt genom katastrofer - brutala händelser i livet som de fått genomlida. Vad händer med en människa i det? Hon växer, förädlas. Om och om igen påminns vi genom möten hur människor hur svåra händelser formar oss.
 
Jag tänker ofta på mitt lidande som jag hade av min övervikt, hur dåligt jag mådde. Det var enormt svårt att gå igenom det traumat med all mobbing och alla svåra situationer det medförde. Men utan det hade jag inte varit den jag är idag, det hade aldrig funnits någon blogg och jag hade inte fått möjligheten att inspirera tusentals människor att välja bort socker.
 
Likaså litar jag på att allt kommer lösa sig till det bästa med min karriär, jag litar på att framtiden är ljus. Det måste jag göra och det vill jag göra. Att ha den tilliten gör att sockertrollet inte blir så aktivt, att suget försvinner och att man blir en mer avstressad person.
 
Vad sätter du din tillit till?
 
KÖSS