Om att detoxas

Att sluta med ett beroendeframkallande ämne är supertufft. Har man brukat det länge har kroppen anpassat sin biokemi efter ämnet vilket gör att du får jobbiga konsekvenser. Det handlar om allt från nikotin till socker, koffein och processberoende. Utöver de fysiska konsekvenserna kommer även de psykiska - vanan. Är du van att alltid sitta och småäta framför datorn på jobbet kommer det rycka i din hand i början - och det är egentligen det som hänger i. Det fysiska begäret kommer gå över om några dagar, men det psykiska sitter i.
 
Det är viktigt att vi tar de fysiska begäret på riktigt och inte skojar bort det. Vi kommer ha svårt att sova, vara yra, darriga och må dåligt. Det behöver vi göra plats och rum till - det är helt okej att känna så!
 
Kom ihåg att abstinens alltid är tvådelat - det fysiska och det psykiska. Det psykiska är det som hänger kvar - låt tiden gå, säg NEJ till sug och rid ut dert så går även det över!
 
KÖSS
 
 
6
Anonym

Om några dagar?????

Elisabeth G

Sant. Det fysiska behovet sitter inte i så länge, däremot det psykiska. Fortfarande tjugo år efter att jag slutat röka kunde jag känna röksug i vissa situationer.

Anonym

Det fysiska kan sitta i länge! Här är det, igen, normala skillnader mellan människor

Lena i Umeå

Ja, jag behöver verkligen träna på att säga nej till det mentala suget. Tack för påminnelsen :)

Ulrika

Jag jobbade på en ridskola en gång och hade hand om kiosken bla. vi fick äta hur mkt vi ville sa ridskolechefen och det var ju inte så bra men provade kromtabletter då och det tog bort sötsuget helt :)

Sen är jag sjukt impad över din viktnedgång, bra jobbat!

monica

Rökte 10 år i ungdomen, tyckte det blev ett tvång. Men kunde drömma mardrömmar om att ha börjat igen, glödande fimpar försvunna i påslakanet. Upplevde sen rökning , som att sätta en slang till avgasröret på en bil och dra in röken i långa djupa andetag. Så upplever jag sockerdreten nu, folks sugs till onyttigheter.