Perfekt hälsa

Detta är ett samarbete med Medisera 
 
Något vi ofta får höra är hur skadligt LCHF/Carnivore/Paleo är för våra kroppar. Jag kommer ihåg när jag var hos läkaren 2009, precis innan jag hade börjat med LCHF. Mina värden var KA-TA-STROF! Jag hade förstorat hjärta, skyhögt blodtryck, pre-diabetes och slog i taket vad gällande min astma och allergi medicinering. Jag vägde också uppåt 170 kilo. Läkaren sa att han inte visste om jag levde om 2 år, min vikt gick bara uppåt och det var ju bara en tidsfråga innan jag utvecklade diabetes typ 2. Jag hade också bara haft brudvecka 2 gånger i hela livet - jag visste ju inte det då men jag har ju PCOs.
 
När jag la över till LCHF - som egentligen är Carnivore i dagligt tal, jag åt bara bacon, biffar och vispgrädde, på den tiden kallade vi det GI noll - så sa läkaren att jag behövde avbryta GENAST, det var livsfarligt och skulle med all säkerhet ta livet av mig. Samtidigt så gick jag en mångårig KBT-behandling hos överläkaren på ätstörningsenheten och hon sa till mig samma sak, att jag "behöver lära mig äta lagom istället". Jag är glad att trots grupptrycket så stannade jag kvar hos min nya diet, avbröt all behandling och slutade gå till doktorn. Något i mig sa att jag hade hittat hem.
 
Nu har jag ätit LCHF i olika upplägg i dryga 9,5 år. Det började med vad vi idag kallar carnivore, sedan keto, sedan liberal LCHF, en omgång med resistent stärkelse och nu sedan 1,5 år tillbaka har jag landat tillbaka i carnivore. Efter att inte ha haft brudvecka så kom den som en klocka när jag gick på GI Noll - på LCHF kom den också, men var långt ifrån regelbunden och precis innan jag började med carnivore igen så hade den varit puts väck i 9 månader. Numera kommer den som en klocka igen på carnivore.
 
På LCHF har jag kunnat kraftigt minska ner min medicinering till bara långtidsverkande - på carnivore behöver jag inget alls.
 
Alla dessa hälsomarkörer är inte tillräckligt för mig, jag vill ha på papper att min kropp fungerar som den ska. Därför har jag sedan 2016 tagit en årlig hälsokontroll med blodstatus, hjärta & kärl, njurar, lever, inflammation, vitaminer och mineraler. Jag valde att gå till Medisera då de har 35 analyser istället för 32 som många andra men för samma pris. Det var hur enkelt som helst, jag bara skrev in mina personuppgifter på nätet, betalade och åkte in till närmsta kontrollställe som i mitt fall var Carlanderska i Göteborg på drop-in tid. 
 
Väl där tog de mina prover och jag kunde åka hem. Efter bara några dagar fick jag mail och sms att min analys var klar och jag blev väldigt glad och förvånad över resultatet.
 
Sedan 2016 har mitt HB legat mellan 123-133 och mitt järn på stadiga 9. Nu efter 1,5 år på carnivore så ligger mitt HB på 151 och järn på 19. Allt såg perfekt ut. När du får dina värden så rekommenderar jag dig att läsa denna guiden till kolestrol (läs den noga, den är fantastisk) - många har högt kolesterol om man jämför med referensvärden och oroar sig i onödan. De låga referensvärdena är ett resultat av i härdig lobbyism från statin-företagen som omsätter 90 000 000 000 kronor på statiner. Det som är intressant är APO-kvoten, triglycerider och formeln P-kolesterol/HDL. Alla de värdena tillhandahålls av Medisera och du kan lätt göra en riskanalys. Mina värden var utmärkta - är så glad!
 
Det är också häftigt att för en pre-diabetiker ha ett HbA1C på 29 - vilken vinst!
 
Det är nu man blir sugen på att printscreena sina resultat och stalka upp den där livrädda läkaren från 2009 och köra upp dem i ansiktet på hen. Efter 9,5 år på LCHF finns det ju inte längre någon tvekan - dieten är ju inte skadlig för mig. 
 
HÄR hittar du hälsokontrollen (länk)
 
KÖSS
 
 
4
Anonym

Detta har du gjort reklam för tidigare. Är det för att du verkligen tror på dem/produkten, eller för samarbetets skull?

monica

Antar man kan ta proverna på sin vårdcentral och få svar där. Blodtrycket vill fabrikanterna också ha ner. Förr fick man ha upp till 160 som äldre, nu 140. Som jag har.

monica

Antar man kan ta proverna på sin vårdcentral och få svar där. Blodtrycket vill fabrikanterna också ha ner. Förr fick man ha upp till 160 som äldre, nu 140. Som jag har.

Anonym

Detta är ett samarbete med vårdcentralen. De gör samma sak för 150 kronor.

Din trovärdighet var ju aldrig hög, men hur låg kan den bli? Pinsamt.