Säg NEJ

Att låta frontalloben styra vårt liv borgar för ett lyckligt liv. I frontalloben sitter vår förmåga att analysera, reflektera och prioritera. Den är "bromsen" i hjärnan - tänk om varje gång vi tänkte en knasig tanke så spottar vi bara ur oss den. Herregud, det vore något att se på!
 
Vi med beroende har sämre kopplingar till vår frontallob - det är därför man kan ta beslutet att vara sockerfri på morgonen och på kvällen så sitter man där med en påse från Hemmakväll. Vi låter impulserna styra. 
 
Det häftiga med hjärnan är att den är så agil - visst så nybildas inte hjärnceller, men nya kopplingar görs varje dag.
 
Helvetet på jorden är när vi dealar med oss själva. När vi hela tiden går in i konversationer med oss själva om vi ska äta eller inte. Det är att vara fast i Limbo. Det mest effektiva sättet för att komma ur dealandet är:
 
1. Uppmärksamma att du just nu dealar med dig själv
2. Tänk "TACK hjärnan, men dörren till sockret/mejerierna/alkoholen/shoppingen/etc är STÄNGD!" med rak röst och stolt kroppshållning
3. Rikta din uppmärksamhet på något annat
 
Vi skall inte lägga tid på dealandet - inte dagdrömma eller försköna drogen. Det är då vi fastnar i limbo och livet blir en pina. STÄNG dörren och smäll igen den REJÄLT! Du missar ingenting - du har ALLT att vinna!
 
Varje gång du säger nej så bygger du en ny koppling till frontalloben och det kommer smitta av sig på hela ditt liv. På din karriär, relationer och framförallt: självkänsla och självförtroende! Du har ALLT att vinna! 
 
Det är därför beroende är en stressutlöst sjukdom, alla stresshormoner kopplar bort frontalloben och låter sockertrollet härja fritt. Satsa på avslappning, kör ditt race - säg NEJ till socker!
 
KÖSS
 
 
 
 
7
Anonym

Härligt inlägg My! Gillar punkterna 1, 2, 3. Tar till mig dem, tack.

Emelie

Helt rätt! 😊

Eva

Detta var precis det jag behövde läsa idag - och alla dagar framöver.

Anonym

Detta var precis det jag behövde läsa idag - och alla dagar framöver.

Anonym

Hej! Ännu en civilingenjör och lchffantast här! Men det var så länge sedan jag körde ochf och nu har jag gått upp i vikt o struntat i maten efter en operation för tre månader sedan. Min normalvikt är 57 och idag väger jag 66-67. Behöver alltså tappa 10 kg! Åker på semester om drygt två månader. Hur mycket tror du jag kan tappa med strikt lchf? Tränar varannan dag också. Har du något hum bara? Kram och tack för att jag hittat min nya favoritblogg!!

Anonym

Yesss! Tack för att du skänker mig dessa ord 😊 Ser mig själv stänga dörren och hoppa glädjeskutt efter. Tack

Anonym

Jag är iaf en av dem som åt socker för att jag är sockerberoende, och att det var därför suget kom.