Sockerberoende och kriminalitet

Många ser inte sockerberoende så allvarligt. När vi tänker på sjukdomen beroende tänker vi ofta på brålkiga alkoholister eller kriminella narkomaner. Beroende är en tvingande sjukdom, de drabbade drogar fast de inte vill - något i deras inre tvingar dem till att droga trots alla hemska konsekvenser. 
 
Där tycker man att det är absurt med sockerberoende - inte har man dock sett någon tung kriminell med en polkastång i handen. Men man ser inte hela bilden, man har skyddslappar.
 
En hetsätningssession kostar massor. Det är inte ovanligt att sockerberoende lägger 2-300 på en enda session. Kakor, glass, pizza och en stor läsk kostar. Tänk dig att du lägger så mycket pengar, 20-30 dagar per månad när du är inne i ett tungt skov. Det blir många tusen som går åt. Tror du mig inte är det bara att slå på valfritt avsnitt av Lyxfällan, där är det mer regel än undantag att de bränner tusenlappar på skräpmat och läsk.
 
Att sockerberoende snattar, stjäl av sina närstående eller mörkar sin ekonomi för sin partner och familj är väldigt vanligt. Det är dyrt att finansiera sitt missbruk och det föder skam. 
 
Jag känner också till människor som tagit lån och sedan lagt hela lånet på skräpmat, istället för en ny bil eller renovering av huset det var syftat till.
 
Sockerberoende är precis som allt annat beroende - det gör att vi sviker vår moral och våra värderingar. Det är en sjukdom som skall tas på högsta allvar!
 
KÖSS
 
 
2
monica

Socker förstärker oroliga beteenden, ADHD mm. Det skrivs om oro och koncentrationssvårigheter hos barn och vuxna, minskar på kolhydratreducerad mat. Bort med godis, glass och sockerdrycker, och paddor.

Nathalie

Blir faktiskt riktigt irriterad på de som menar att sockerberoende, eller mateberoende, inte finns. HERREGUD vilka summor jag slängde i sjön (eller i toaletten för att vara exakt) på diverse skitprodukter. Ångrar mig så idag! Jag vet att det är en sjukdom, men ändå!