Stödnät

Jag har insett att jag har ett så fantastiskt stödnät kring mig - och även hur mycket det betyder. Hemma hos mina föräldrar är det inget problem, det var dem som introducerade mig till LCHF 2010 även fast jag är striktare än vad de är. Ibland när jag kommer äter jag grönsaker, ibland inte. Ibland äter jag kokos, ibland inte - det finns inget dömande eller dumt med det, det bara är!
 
Det är samma med mina svärföräldrar, de är vana vid massa allergier och specialkost - de har heller aldrig haft negativa synpunkter på min kost, även om jag har förstått att de inte "tror" på den - så håller dem det för sig själv.
 
För mig handlar kosten om respekt. Jag tycker det är sjukt respektlöst att hålla på att kritisera någon annans kost, samma sak att tjata på folk kakor och sött, vem gör ens det? Att säga nej är faktiskt att upprätthålla en integritet, en gräns - och har vi inge gränser, hur ska vi veta var vi slutar och andra börjar?
 
Jag får genast ett mindre positivt intryck av människor som lägger sig i andras kost, jag tycker det är märkligt att man tar sig rätten att ifrågasätta och kritisera någon annans kostval! Jag skulle aldrig ta mig för att kritisera en enkild vegan, jag kan kritisera och ifrågasätta vissa dieter men jag skulle aldrig hoppa på och kritisera en enskild persons kostval. Det är också fullt förståeligt när folk kritiserar carnivore och LCHF, men jag gillar inte att bli pådyvlad massa åsikter över lunchen. Jag känner instinktivt ett motstånd.
 
Så hur gör man då när omgivningen ifrågasätter, kritiserar och försöker dyvla på dig carbs? Det beror på ditt mood, har du ingen lust att diskutera det så säger du det - har du lust att förklara så håll dig kort. Du har rätt att tacka nej till diskussioner och sätta en gräns! Vi växer mycket när vi vågar säga nej!
 
KÖSS
 
 
 
 
2
monica

Jag har diskussioner med ett snart 14 årigt barnbarn. Som knubbar till sig allt mer. Tyvärr. Och som anser att fett och friterat är farligare än snask och sockerdricka. Han var med på LCHF eventet i Säffle, barn fick betala för maten, han tyckte det var väldigt intressant. Men tycker att jag har fel. Rökning var inte farligt på 50 talet. Så vacker reklam det fanns. Jag hoppas att sockerprocenten kommer att stå på utsidan müsli- och youghurtpaketen i framtiden.

Mia

"Jag tycker det är sjukt respektlöst att hålla på att kritisera någon annans kost, samma sak att tjata på folk kakor och sött, vem gör ens det?" - klipp till inlägget den 4/9. Vilken kovändning! Fräscht.