Flytta från Teven

Nu kommer en klyscha - men oj vad det gör skillnad!  Att inte äta framför teven, det är något magiskt som händer!
 
När vi äter framför teven så fattar inte hjärnan att vi äter, den blir helt förvirrad. Genom att våga titta, känna och smaka maten så händer något häftigt - vi blir mätta och nöjda snabbare!
 
Inte npg med det - våra relationer utvecklas! När jag och min man äter tillsammans vid matbordet sitter vi i timmar och skrattar och pratar, saker vi aldrig hade pratat om om vi inte satt där!
 
Som sockerberoende ska du dock inte ha massa mat framme då det lätt slinker ner mer än beräknat. Ha helst maten i ett annat rum, annars i alla fall ur din åsyn.
 
Problemet med oss beroende är att vi utvecklat en fobi för mat så vi vågar typ inte vara närvarande när vi äter - det är som att vi lagt hela vår olycka på maten och därför inte vågar faca den. Och det måste vi komma runt! Så öva på att sitta vid köksbordet nästa gång du äter och se vilken skillnad det gör!
 
KÖSS
 
 
 
2
Anonym

Stämmer säkert på någon, men långt ifrån alla. Har inte fobi för mat. Aldrig haft heller. Mitt problem är att jag inte tål socker.

Ullendotter

Hej, personligen tycker jag det är ett otyg att äta framför teven, knäna under hakan, ingen matro. Visst, har själv gjort det någon gång men ingen höjdare. Barn och barnbarn har gjort så någon gång.
Äta middag gör man bäst i köket, fobi för mat eller inte.
Lycka till äta i köket, det kommer kännas kanon.

Svar: Håller med!! KRAM!
My Westerdahl