Gör fel

Det vanligaste frågorna jag får - som inte inkluderar vikt - handlar om vad man får och inte får. Får jag äta frukt på LCHF? Får jag använda MCT i Carnivore? Typiska frågor. Det är så mycket får och inte får att man blir rädd. Du får vad du vill men frukt är inte LCHF och MCT är inte Carnivore. Men mår du bra av MCT så kör på - vem har sagt att vi måste vara slaviska? Däremot är det svårt att utvärdera en diet om vi inte följer den konkret. Den avvägningen får vi göra.
 
Idag finns det något så laddat med att göra fel/göra rätt. Som om vårt värde ligger i det. Vi är såååå rädda för att göra fel - men vet du? ALLA gör fel i början! ALLA! Alla är som bambi på hal is när vi börjat något nytt - och det är OKEJ, det är något BRA! Varje gång vi snubblar så lär vi oss så vi kan komma på banan igen och vi lär oss att det är okej. 
 
Jag tror överlag vi behövet att bli mindre rädda för att göra fel. Vi behövet bli mer modiga i att våga, för det går ALLTID att göra om och göra rätt igen. Det värsta som kan hända är att du lär dig nytt! Eller hur?
 
Kroppen är tålig, det tar 30-40 år att trasa sönder den. Du behöver inte vara rädd, gör du gott nog är det gott nog!
 
KÖSS
 
 
2
Nina

Efter 30 faller man ihop, haha ^^

Anonym

Jag är inte enig med det du säger i detta inlägget. Rädslan ligger inte i huruvida man får äta det äpplet på LCHF, eller olja på carnivor. Man behöver inte tillåtelsen, alla vet att man som vuxen bestämmer själv, MEN alla är inte superbiolog på mikronivå som förstår vad det eller det livsmedelet gör med processer i kroppen. Då kan du fort göra "fel". Och om man då inte frågar vad som är "lov" så är det fort gjort att göra de felen. Att du har trott att du har varit jätteduktig och gjort nått jättebra för kroppen, och så plötsligt får du veta att man faktiskt har gjort fel. Och att det inte är farligt är fel, spelar ingen roll att det tar 30-40 år (som du säger) innan man har kört sönder sig. Vad med de som har förstört sin kropp på socker, så gått över till LCHF och fortfarande mår skit för att de gör fel MEN kör på för att man TROR att man gör riktigt? Jag har upplevt det. Att kasta bort fyra år, må otroligt skit, köra på, och TILLSAMMANS med sockerberoende åren har ätit fel i över 40 år. Jag kunde ha varit frisk, istället för sjuk om jag hade fått svar på "är det lov att äta så eller så" utan att få till svar att jag själv bestämmer och att allt är lov, att man väljer själv, etc. Igen man undrar inte vad som är LOV, men vad som är riktigt ift den "diet" man äter och därmed hälsosamt! Jag har ätit det jag trodde var rätt, när jag frågade fick jag de svaren du nu ger. Hade jag bara fått veta vad det jag frågade om hade jag plockat bort det som skadade mig. Jag är inte biolog.