Hur vet du om du äter rätt?

En vanlig utmaning när vi provar ett nytt sätt att äta på är att vi går in i kontroll. Vi vill kontrollera V-I-K-T-E-N! Vad händer när vi går ner i vikt? Tja, vi känner att det var för liten viktnedgång. Vad händer när vi går upp i vikt? Världen rasar och vi mår skit.
 
Min erfarenhet är att om du är ung och relativt "obantad" det vill säga - du inte har bantat sönder din kropp så kan du rasa i vikt från start. När du är äldre och "provat allt" så är det tvärtom - det tar lång tid för kroppen att släppa dina kilon. 
 
Du kan dock ändå avgöra om du äter rätt genom att känna efter i kroppen. Att behöva mindre sömn, att vakna utvilad, att ha jämnt humör, att ha sexlust och att ha nära till skratt - då vet du att du äter bra! Det du vill är att kroppen skall "elda för kråkorna" - det vill säga, ge dig det där guldströsslet som innebär humor, sexlust och ökad energi. Då vet du att kroppen har det den behöver. Vikten brukar komma senare - så länge du litar på processen.
 
Jag själv väger mig otroligt sällan utan arbetar på att lita till mitt välmående. Är jag som en zombie så vet jag att något är fel. Att lägga all tankeenergi på vikt är så himla ovärdigt. Det är så skönt att ha rätt fokus - hälsa!
 
KÖSS
 
 
3
Anonym

Om man inte äter inälvsmat, hur får man i sig all näring? Vilka kosttilskott borde man ta då?

Petra Johansson

Köss på dig med du kloka kvinna!!

Svar: <3
My Westerdahl

Hanna Karlsson

Så bra skrivet! En viktig påminnelse ju. :-)

Svar: <3
My Westerdahl