Sluta fiska i fel sjö

Jag har vägt allt från 170 kilo till 75. Hela skalan från hetsätare till att ha ätit så lite att kroppen stänger ner fertiliteten och jag slutade menstruera. Som beroendesjuk bär jag alla extremiteter, allt från för mycket till för lite. det är svårt det där med gränser, när jag vägde 170 kilo så behövde jag ju ändra diet för att inte dö av min övervikt - men hur slog det över? Jag tror det var där någonstans när jag började fiska i fel sjö.
 
Tyvärr fiskar de flesta av oss i fel sjö. Bara vi får den där bilen/båten/vikten/klänningen så blir vi lyckliga. Det är det konsumtionssamhället gör med oss - förvränger vår hjärna att tro det. Men ärligt talat, det är inte värt det.
 
Ingen bryr sig om din vikt förutom du själv - om du inte håller på att dö av den. Då behöver du hjälp. Men allt annat på den skalan är oviktig. Det finns ingen som bryr sig om din vikt om de inte är helt viktfixerade själva och då lider dem mest själv. Det folk bryr sig om är vilken känsla de får av dig - lämnar du dem med en bra magkänsla så är din vikt de minst centrala. Och går du jämt och nojar över din vikt och är hungrig - då orkar man inte ge folk lycka och bra magkänsla. 
 
Så veva upp ditt metspö på ryggen och lämna den sjön. Jag vet att det är crowded där men ingen har någonsin fått fisk. Vi kastar tid, energi och pengar i sjön - bokstavligt talat. Foka på dig själv, möten och relationer - där hittar du dina gäddor.
 
KÖSS
 
 
 
4
Anonym

Sockersug indikerar ju ett behov för ökad mängd serotonin i hjärnan. Vad tänker sockerterapeuter om SSRI preparat?

Svar: Vi tänker att det finns mycket att göra innan man behöver äta SSRI så som titta över tarmfloran, pre- och probiotika osv. Men finns det suicidrisk är SSRI en nödvändighet.
My Westerdahl

Ajli Müller

jag fiskar helt tydligt i fel sjö. Hjälp.

Svar: <3
My Westerdahl

Annican

Du har alltid så häftiga metaforer... Så kul att läsa och framför allt så värdefulla insikter du har!!! TACK för att du delar med dig!

Svar: KRAM och tack <3
My Westerdahl

Agneta

Bra skrivet.

Svar: <3
My Westerdahl