Snacka självsnällt

Alla bär vi med oss ett äkta jag och ett skugg-jag. Vad är ett skugg-jag? Ett skugg-jag är jaget som är din värsta kritiker - det är den hårda rösten i vårt inre som gör oss så illa, som säger alla de där taskiga grejorna. Ofta finns det för att skuggjaget har växt fram från andras elaka kommentarer som vi hört i vår uppväxt, eller att vi tolkat in det i våra förebilders ögon och blickar.
 
Vi tror att lycka är något som går att köpa för pengar, bara vi får den där bilen eller den där vikten kommer vi bli lyckliga. Sanningen är att det inte finns några fiskar i den sjön men vi står där och fiskar och fiskar - ändå växer det där svarta hålet aldrig igen. Sann lycka är att ha ett fint självprat. Att kunna va ensam med sig själv och sin inre dialog. Det är lycka på riktigt. - det är också väldigt få förunnat.
 
För att bygga en fin inre dialog handlar det om att medvetandegöra - att stanna upp och lyssna när vi känner att det är skitkass miljö där inne. Att sedan ifrågasätta - hade jag sagt såhär till någon annan än mig själv? Är svaret nej bör vi släppa tanken. Det gör vi genom att utala den högt, känna efter var den sitter i kroppen och "brösta" den medföljande känslan,
 
KÖSS
 
 
 
2
Hanna Karlsson

Jag tänker ofta elaka tankar om mig själv. Tankar som jag inte tänker om någon annan som gör samma sak som jag och som jag heller aldrig skulle säga till den personen. Varför gör jag då det mot mig själv? Bra inlägg som vanligt, My!

Svar: Tack för fin reflektion <3
My Westerdahl

Anonym

Mmm ❤️ Fint självprat ❤️🐻❤️🐻❤️🐻

Svar: <3
My Westerdahl