Stress

Vad är stress? Stress är något som blivit extremt laddat idag vilket inte är konstigt då så många dör av stressrelaterade sjukdomar. Jag skulle vilja säga att alla välfärdssjukdomar bottnar i stress. Viss typ av stress kommer från en känsla och tanke om otillräcklighet medan andra kommer från dålig kosthållning som då blir en kemisk stress. Kroppen upplever stress oavsett orsak.
 
När du är stressad är du i det sympatiska systemet, det som är till för din överlevnad. Det vars uppgift är att skydda dig från faror. Du blir mer fokuserad, skarpare och får tillgång till hela din muskelkapacitet. Det är meningen att vi ska ligga där ett par minuter för att sedan ligga i det parasympatiska systemet i minst 2 dygn för att reparera allt som stressen orsakat.
 
När du ligger i kronisk stress så känner kroppen att det inte är någon idé att reglera ned blodtryck osv ens i vila pga att den vet att du snart kommerr toppa det igen. Stress är skadligt men det är en viktig komponent för ett rikt liv. Du vill inte INTE ha stress, du vill kunna återhämta dig. Då är stress bra.
 
Det du vet om du är i sympatiska systemet är att rkna dina andetag. Andas du fler än 7 ggr på en minut så är du stressad. Det du vill är att komma ner i varv så ofta du kan. Här är 3 tips:
 
1. Andningsminuten
 
2. Ögonrörelser
- 10 ggr uppifrån och ner + 10 ggr nedifrån och upp + 10 gånger från höger till vänster + 10 ggr från vänster till höger... lååångsaaamt
 
3. Slappna av i tungan, "tung tunga" Går ej att va stressad och spänd med avslappnad tunga
 
KÖSS
 
 
 
 
 
2
Anonym

Kan du beskriva ögonrörelserna. Står att de ska göra det 10 gånger den ena och den andra vägen, men det står inte VAD du ska göra. Blinka 10 gånger? Stirra? Se uppifrån och ned? Eller är själva ögonrörelserna irrelevant, bara en gör de?

Svar: Röra <3 Kram
My Westerdahl

Anonym

Jag måste skratta!
Nr 3, "tung tunga" - Det finns ett tillfälle när jag upplever denna totala avslappning, med helt avspänd käke och "tung tunga", som att underkäken blir som en "oformlig utomkroppslig" del, ja hela ansiktet. Jag ser förmodligen väldigt sur ut... 🤔
Det är när jag dansar, en sån där fantastiskt mysig fox som inte "kräver" något, men som ändå är helt underbar ❤️ Mer dans åt folket! 💃🕺👍👌❤️
Eat Dance Sleep Repeat

Svar: Underbart <3
My Westerdahl